saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

L'ecosistema emprenedor de la ciutat segueix en moviment

21 d'abril 2020 - Les start-ups de Barcelona Activa es manifesten més actives que mai i duen a terme un gran nombre d'iniciatives innovadores i originals.

barcelona, 21 d'abril 2020

Durant aquests dies d'estat d'alarma, moltes empreses han proposat projectes per contribuir a la lluita contra la Covid-19, passant des de solucions tecnologies enfocades a donar suport a les institucions i autoritats, fins a jocs i propostes d'entreteniment per amenitzar la ciutadania que segueix confinada dins de casa. 

Les empreses formen part de la Xarxa d'incubadores de l'entitat municipal o han estat participants d'algun del seus programes de suport a l'emprenedoria
  
Edit.org (de la Incubadora Glòries) ha creat un munt de templates personalitzables que es poden descarregar gratuïtament per donar suport a empreses que estiguin travessant un mal moment i necessitin nous dissenys. 

Citibeats ha estat capaç de crear observatoris de dades per a governs i institucions que recopilen informació rellevant sobre la Covid-19, per ajudar a les administracions a actuar amb més rapidesa i eficàcia.

Copernic, participant del programa Preincubació, cedeix la seva plataforma per fer teletreball gratis durant dos mesos.

Nixi For Children ha llançat un vídeo de realitat virtual per explicar de forma amena la crisis del coronavirus als nens i nenes.

Garage51   està regalant continguts dins el seu videojoc per valor de 20€, disponibles per a tots els jugadors que estiguin connectats aquests dies de confinament.

L app Sharify ha desenvolupat una edició especial del seu mapa en viu d'esdeveniments en ciutats com Barcelona i Madrid però propostes per fer plans dins de casa.

La coctelera (allotjada a l'edifici MediaTIC) ha col·laborat amb el podcast americà Tumble Sciende For Kids i ha produït la versió en espanyol. Són preguntes i respostes per a nens per escoltar amb la família.

Cosicosa ha organitzat un Design Challenge relacionat amb el coronavirus.

PatrocinaM ha llançat una campanya de patrocini solidari per ajudar projectes i esdeveniments culturals, un sector que s'està veient molt afectat i que sofrirà una gran crisis.

Lobelia Earth (del Parc Tecnològic) proporciona dades sobre la qualitat de l'aire (NO2) per ajudar als governs a mesurar el nivell de contaminació a la ciutat de Barcelona.

Simbim ofereix una oferta especial per usuaris i usuàries de BIM Archicad.

Electromaps ha publicat un article on exposa informació necessària perquè els vehicles elèctrics puguin saber quins són els punts de recarrega habilitats durant aquests dies que duri l'estat d'alarma.

Captae, empresa que fa escanejat làser en 3D, ha preparat un joc de mots encreuats sobre el món de les tecnologies 3D. 

Uttopy (del Programa d'Emprenedoria Social) es proposa¿impulsar la solidaritat i l activisme a favor de causes socials i obra un crowdfunding per recaptar fons que aniran destinats a la investigació de la Covid-19. 

Ulule (del Programa Finanwomen) també ha impulsat una campanya de crowdfunding amb l'objectiu d'ajudar els negocis que s'hagin vist més afectats. Redueixen la seva comissió al 0% i ofereixen assessorament.

My Barrio Online Fest proposa un conjunt d'activitats online en streaming de l'àmbit cultural, a través d'Instagram.

Celera, empresa participant de la 5a edició del programa d'Emprenedoria Social, ha produït un respirador artificial amb un equip multidisciplinari. 

PSonríe, start-up de psicologia online, ofereix els seus serveis d¿assistència psicològica de manera totalment gratuïta a metges i infermeres.

RateNow (de la Incubadora Almogàvers) ajuda als seus clients a difondre missatges informatius específics per combatre la Covid-19, fent ús del seu sistema de recollida de feedback a punts estratègics. 
 
Per seguir l'actualitat dels recursos per emprendre i fer negocis a Barcelona, es pot subscriure als butlletins informatius d'Empreses o Emprenedoria