saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

L'Ajuntament de Barcelona crea una xarxa d'empreses i particulars per elaborar 300.000 mascaretes tèxtils

16 d'abril 2020 - L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha posat en marxa una cadena de producció pròpia de mascaretes per abastir a personal de serveis essencials no sanitaris. Participen 200 punts d'una xarxa local de costura, que aplega particulars, empreses de teixit, tall i confecció, bugaderies i transport.

Barcelona Activa, 16 d'abril 2020

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha posat en marxa una cadena de producció pròpia de mascaretes per abastir a personal de serveis essencials no sanitaris. Participen 200 punts d'una xarxa local de costura, que aplega particulars, empreses de teixit, tall i confecció, bugaderies i transport.

L'objectiu de la iniciativa és produir material essencial per combatre la crisi de la Covid19, i al mateix temps potenciar el teixit econòmic de la ciutat i ser menys dependents de mercats exteriors. S'arribaran a confeccionar fins a 300.000 mascaretes. 

Les mascaretes són de producció local i s'han fet amb diferents teixits específics i homologats, i a diferencia de les quirúrgiques d'un sol ús, es podran reutilitzar un cop rentades i serviran fins a 30 a 100 rentats a més de 60 graus. 

L'emergència sanitària ha conduit a centenars de persones voluntàries a participar des de les seves cases. També participen en la iniciativa entitats vinculades al programa RevESStim, tallers de confecció i empreses industrials com Arch Max. L'empresa Robin Hat també ha aportat el seu gra de sorra i ha produït el vídeo-tutorial que il·lustra com s'han de fer les mascaretes amb la màquina de cosir.

L'Ajuntament de Barcelona ha aportat part del material i els costos de producció, valorats en 400.000 euros, i fins ara s'han adquirir 17.500 metres de teixit en col·laboració amb tres empreses. Barcelona Activa ha liderat i coordinat tots els processos del projecte, donant suport i contribuint al manteniment de llocs de treball i l'activitat econòmica al sector tèxtil.

El teixit tallat i confeccionat per la xarxa de costura de persones particulars i petits taller es recull per empreses de missatgeria col·laboradores i es trasllada al Parc Tecnològic de Nou Barris, on s'emmagatzemen per a la recollida i la distribució als destinataris finals.

La premsa també s'ha fet ressò d'aquesta iniciativa: TV3, Cadena SER, Beteve, Via Empresa, La Vanguardia, Metropoli Abierta i El Diario.

infografia mascaretes