saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Barcelona Activa triplica les inscripcions a les formacions online

14 d'Abril - En temps de confinament, Barcelona Activa ha triplicat el nombre d'inscripcions en formació online arran de la situació extraordinària que ha provocat la Covid-19. També el Cibernàrium ha duplicat els registres i sol·licituds per rebre coneixements i eines digitals per part de la ciutadania.

Barcelona, 14 d'abril 2020

En temps de confinament, Barcelona Activa ha triplicat el nombre d'inscripcions en formació online arran de la situació extraordinària que ha provocat la Covid-19. També el Cibernàrium ha duplicat els registres i sol·licituds per rebre coneixements i eines digitals per part de la ciutadania. 
 
L'impuls a les activitats obertes i gratuïtes per potenciar la tele formació, permet incrementar el coneixement de les  eines digitals, en tots els sectors, tenint en compte els requeriments del mercat de treball i les necessitats d'empreses i persones emprenedores per dur a terme amb èxit els seus projectes en qualsevol context.
 
Des que va entrar en vigor l'estat d'alarma, el Cibernàrium ha superat les 5.800 inscripcions, multiplicant per tres els registres en dies ordinaris, i l'oferta de cursos de Barcelona Activa ha arribat a un màxim d'inscripcions des de casa: més de 600 diàries. Entre el perfil de les persones inscrites, un 44% són persones en actiu per compte d'altri, un 57% són majors de 40 anys, i les persones universitàries són el 73%. Pel que fa a territorialitat, un 63% són residents a Barcelona. 
 
Les noves tecnologies obren una gran varietat d'oportunitats i possibilitats que permeten reinventar les formes de comunicar, aprendre, treballar i en definitiva, la manera de viure. És per això que la formació online és una eina essencial per seguir adquirint coneixements i evolucionar.  Coincidint amb les necessitats del mercat de treball actual, les sessions de reunions virtuals efectives o de productivitat digital són algunes de les formacions amb més demanda al Cibernàrium.

Als següents enllaços es pot consultar l'ampli catàleg d'activitats:
Recerca de feina i millora professional
Recursos per a empreses
Recursos per emprendre
Formació tecnològica  
 
Els cursos que s'ofereixen des de l'àrea d'Ocupació de Barcelona Activa també han experimentat una pujada en el nombre de persones inscrites. Dos exemples dels cursos més demanats són el de fixar-se un nou rumb o definir els objectius professionals; Una altra iniciativa que reforça el compromís d'adaptació a la formació permanent, és l'Aula Virtual de Barcelona Activa, que ja està oferint més d'una desena de cursos i anirà ampliant la seva formació durant els pròxims dies.
 
Des de Barcelona Activa es despleguen polítiques d'igualtat d'oportunitat per tothom que assegurin la captació tecnològica.

L'objectiu és reduir el buit de talent digital, ja que continuen faltant persones prou formades en TIC per cobrir les necessitats de les empreses.

Per a més informació, informe '20 anys Cibernàrium' amb dades sobre connexió digital.