saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Nou portal web amb recursos per a pymes, entitats, autònoms i persones treballadores

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, posa al servei de la ciutadania tots els ajuts i recursos de diferents institucions per a autònoms i autònomes, empreses, cooperatives, entitats i persones treballadores per fer front a les dificultats econòmiques sorgides per l'efecte de la COVID-19.

Barcelona, 30 de març 2020

Amb aquest objectiu es crea el portal www.barcelonactiva.cat/covid19, on professionals i empresespoden consultar un ampli recull de mesures i Serveis disponibles,en un context d'aturada general de l'activitat.


Assessorament telemàtic per la ciutadania
Els serveis de Barcelona Activa seguiran actius via telemática amb el reforç de l atenció per part dels equips experts en gestió empresarial, suport a projectes emprenedors i recerca de feina o canvi professional. A més, mentre duri la situació actual, s'incrementa l'oferta formativa online en els quatre àmbits principals d'actuació de l'entitat municipal: treball, emprenedoria, empreses y formació (Cibernarium).

En un moment caracteritzat per la incerteza i aturada general de l activitat, també s'ha activat un recurs d'atenció telefònica personalitzada que es dirigeix a tota la ciutadania, per organitzar i derivar les consultescap als serveis i recursos especialitzats que es requereixin. La línia, totalment gratuïta, és 900 533 175. Funcionarà de dilluns a divendres de 9h a 18h. 

Punts de defensa per atendre persones treballadores
Barcelona Activa també disposa de Punts de defensa dels drets laborals. Hi ha tres punts a la ciutat, i qualsevol persona treballadora que vulgui aclarir dubtes sobre una possible situació de vulneració de drets laborals pot trucar i serà atesa per professionals d'organitzacions sindicals i experts legals. Es pot contactar per telèfon als números 932 346 120, 932 346 122 i 93 234 61 21, o mitjançant la bústia de correu: dretslaborals@barcelonactiva.cat.  
 
Des de l'inici de l'estat d'alarma ja s'han atès 115 peticions, cinc vegades més que una semana ordinària.  
  
Les empreses del viver no pagaran lloguer
A més, per donar suport al teixit econòmic i a l'ecosistema emprenedor més afectat, cal destacar que Barcelona Activa no farà efectiu el cobrament del lloguer de totes les empreses que están allotjades als vivers i incubadores mentre duri l'estat d'alarma.
 
Barcelona Activa estem al teu costat. Ara més que mai.