saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Més de 1.600 persones ateses als Punts de Defensa dels Drets Laborals

23 de març 2020 - Barcelona Activa disposa de tres punts de defensa dels drets laborals a la ciutat de Barcelona. Qualsevol persona treballadora que vulgui aclarir dubtes sobre una possible situació de vulneració de drets laborals pot contactar.

Barcelona Activa, 23 de març 2020

Barcelona Activa disposa de tres punts de defensa dels drets laborals a la ciutat de Barcelona: als districtes de Ciutat Vella, Nou Barris i Sants-Montjuïc. Qualsevol persona treballadora que vulgui aclarir dubtes sobre una possible situació de vulneració de drets laborals pot adreçar-se a aquests punts, visqui on visqui, i ser atesa.

Al llarg del 2019, més de 1.600 persones han estat ateses. Les principals consultes en aquest servei són en relació a acomiadaments, dubtes sobre les condicions del contracte, remuneracions, prestacions de la Seguretat Social o la seguretat a la feina. La funció principal dels punts és sensibilitzar i atendre la precarietat laboral que pateixen les dones, sobretot en el sector de les cures, i la majoria de les persones ateses són dones (un 59%).

El servei l'imparteixen advocats i advocades laboralistes i ofereixen consell sobre temes diversos que tenen lloc dins la realitat del món laboral. Pel que fa als sectors més habituals de les consultes, un 17% pertanyien al comerç, restauració i turisme, un 11% a activitats sanitàries, treball de la llar i cures, i un 6% provenia del tercer sector, educació, i un altre 6% de la construcció i neteja d'edificis locals, entre altres.

Davant la crisi de la Covid19, els Punts de Defensa dels Drets Laborals de Barcelona Activa reforcen la seva atenció telemàtica. Pots fer consultes per telèfon: 900 533 175  

O bé als correus electrònics:

dretslaboralssm@barcelonactiva.cat
dretslaboralsnb@barcelonactiva.cat
dretslaboralscv@barcelonactiva.cat