saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Més ocupació a la ciutat amb Treball als barris

18 de març 2020 - 841 persones que estaven a l'atur han estat inserides al mercat laboral gràcies al programa de Barcelona Activa Treball als barris, mentre que 80 persones més han iniciat un conveni de pràctiques en empreses també a través del programa.

Barcelona Activa, 18 de març 2020

841 persones que estaven a l'atur han estat inserides al mercat laboral gràcies al programa de Barcelona Activa Treball als barris, mentre que 80 persones més han iniciat un conveni de pràctiques en empreses també a través del programa.

La ciutat de Barcelona ha seguit creant ocupació el darrer any i ha tancat el 2019 obtenint la millor estadística des de finals de 2007: més d'1,1 milions de persones han trobat feina i han estat afiliades a la seguretat social. Un impacte que enforteix l'economia de la ciutat i que afavoreix a col·lectius de persones vulnerables.

El projecte ha posat el focus en 10 barris de la ciutat com a estratègia: La Bordeta, La Marina del Port, El Poble-Sec, Sant Pere i Santa Caterina, El Raval Sud, La Barceloneta, El Besòs i el Maresme, El Bon Pastor, Baró de Viver, La Trinitat Vella, Les Roquetes, Torre Baró, Ciutat Meridiana i El Coll.

Dins de Treball als barris també s'inclouen les Cases d'Oficis, que per la seva part han ajudat joves d'entre 16 i 24 anys a inserir-se dins el mercat laboral o a reprendre la seva formació dins els àmbits digital, medi ambient o el món de l'espectacle. 

Un futur prometedor pel 2020

Barcelona Activa ha anunciat una desena de formacions per tal d'ajudar a les persones que més ho necessitin i reforçar l'ocupabilitat. Els cursos aporten qualificació professional en diferents sectors i els participants podran optar a rebre orientació professional per part de persones expertes en orientació laboral, amb tutories i acompanyament durant el procés de recerca de feina. 

Així doncs, Treball als barris té una forta implicació social amb els territoris de la ciutat de Barcelona i compta amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya, que s'encarrega de cofinançar el programa i derivar persones als projectes.