saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Barcelona Activa impulsa 6 projectes a 17 països d'Europa enfortint les polítiques socioeconòmiques de ciutat

16 de març 2020 - Barcelona Activa enforteix les polítiques socioeconòmiques de la ciutat a través de la participació en 6 projectes internacionals de 17 països europeus.

Barcelona Activa, 16 de març 2020

Barcelona Activa enforteix les polítiques socioeconòmiques de la ciutat a través de la participació en 6 projectes internacionals de 17 països europeus.
 
L'impuls d'aquestes iniciatives amb inversió europea genera un impacte positiu en els àmbits de l'emprenedoria, l'empresa i l'ocupació de Barcelona. Així, s'afavoreix la projecció internacional i es potencia l'intercanvi de coneixements, la cooperació i el treball en xarxa entre la capital catalana i altres organismes promotors de desenvolupament local de les ciutats.
 
Aquest posicionament estratègic fa de Barcelona un referent en desenvolupament socioeconòmic a escala europea. En paraules del director general de Barcelona Activa, Fèlix Ortega: Aquests projectes atorguen una nova dimensió als nostres programes i serveis, ja que permeten incorporar bones pràctiques, aprenentatges i experiències innovadores d'arreu en els àmbits d'ocupació i emprenedoria.
 
Els camps d'actuació són, en la majoria de casos, relacionats amb les indústries creatives i culturals (CHEBEC, SMATH), la innovació social(+RESILIENT) i digital (DSISCALE), la igualtat de gènere (URBACT) i la sostenibilitat (VET). 
 
A més dels projectes europeus, Barcelona Activa també ha dut a terme altres col·laboracionstransoceàniques, com ara l'intercanvi d'start-ups amb el Japó a congressos i fires en les ciutats de Kyoto i Fukuoka; l'intercanvi de metodologies d'economia social mitjançant l'acord Cities amb Quebec, Montreal, Canadà i Seül; l'intercanvi de coneixement en temes d'ocupació i emprenedoria amb Kigali, a través del centre Smart Africa, que impulsa la innovació digital a les ciutats d'aquest continent; i la col·laboració amb la Càtedra UNESCO Dones Ciència i Tecnologia, a Amèrica Llatina, que ha permès que dones de països del Perú i Mèxic fessin una introspecció dels seus projectes a Barcelona.
 
Durant el 2020, Barcelona Activa reafirma el seu compromís de seguir impulsant la projecció internacional de la ciutat a través de projectes de cooperació i transferència de coneixements amb altres organismes de tot el món.