saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

La start-up Qbeast, ganadora del programa Preacceleració

10 de març 2020 - La start-up Qbeast es va convertir en la guanyadora al millor projecte empresarial del programa Preacceleracio, lliurat a la jornada 'Demoday'

Barcelona, 10 de març 2020

10 de març 2020 - Barcelona Activa va celebrar la jornada del demoday de la cinquena edició del programa Preacceleració, dirigit a empreses que tinguin un alt impacte tecnològic, i la start-upQbeast es va convertir en la guanyadora al millor projecte empresarial. 
 
El premi consta d'una aportació econòmica de 5.000 euros i accés a un espai d'oficines a la incubadora MediaTIC perquè puguin seguir desenvolupant i impulsant el seu projecte fent ús dels serveis i recursos especials de Barcelona Activa. Qbeast és una plataforma d'anàlisi de BigData que permet la visualització de dades de forma pràctica per facilitar la vida dels enginyers i enginyeres.  
 
Durant la jornada cinc projectes finalistes prèviament seleccionats van presentar els seus treballs davant d'un jurat integrat per representants i experts empresarials, acadèmics i institucionals. Els criteris d'avaluació han estat la focalització en una oportunitat de mercat, la viabilitat econòmica del projecte, el grau d'innovació, l'impacte positiu en l'entorn, la trajectòria i el compromís de l'equip promotor 
 
La Intel·ligència Artificial, l'IoT, biotecnologia  i les tecnologies mèdiques i espacials són les activitats principals de les empreses de la present edició: BeChained, Evix Firm, Go Zero Waste, Inmersia, Lucid Technologies, Marble, Mitotreat i Polyneo han estat els altres projectes participants. 
 
El programa de Preacceleració té com a objectiu recolzar projectes emprenedors que es trobin en una fase inicial i tinguin un vessant molt tecnològic, per accelerar la seva entrada al mercat. La importància d'aquest tipus d'iniciatives recau en l'impacte social que generen a la ciutat de Barcelona, ja que fomenten l'emprenedoria, es creen col·laboracions i sinergies entre l'ecosistema acadèmic i econòmic i les empreses es fan més fortes. 
 
Un exemple d'èxit seria el cas de l'empresa Sateliot, que va destacar en una de les passades edicions del programa i recentment ha comptat amb el reconeixement dels Estats Units i participarà en el congrés mundial especialitzat en tecnologia per satèl·lit.