saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Barcelona es prepara per un futur ple d'ocupació, talent digital i noves empreses

11 de febrer de 2020 - La setmana passada, Jaume Collboni, primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, va presentar oficialment la nova estratègia econòmica de Barcelona al Cercle d'Economia de Barcelona.

Barcelona Activa, 09 de febrer 2020

La setmana passada, Jaume Collboni, primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, va presentar oficialment la nova estratègia econòmica de Barcelona al Cercle d'Economia de Barcelona.

Competitivitat, sostenibilitat i equitat es dibuixen com els tres grans eixos que han de contribuir al creixement de Barcelona; és per això que es llança el repte del BCN Green Deal, un full de ruta per impulsar el futur econòmic: les prioritats són retenir i formar talent, facilitar l'activitat econòmica, i captar més i millors inversions. Es xifra en 103.000 els nous llocs de treball que es crearan en els pròxims 10 anys vinculats al sector digital i verd.

Pel que fa a nivell global, Barcelona té la voluntat de ser la capital digital d'Europa. Això pot esdevenir una realitat propera gràcies a tots els esdeveniments de caràcter internacional i l'ecosistema emprenedor de la ciutat. Barcelona Activa, a través del Cibernàrium, contribuidrà a la formació de 3000 professionals digitals en els pròxims 5 anys, gracies a iniciatives com la IT Academy. Així mateix, s'obrirà un nou punt de benvinguda al talent internacional a l'Oficina d'Atenció a les Empreses (OAE) i un pla de retorn del talent expatriat.

L'estratègia també proposa un model de progres econòmic, inclusiu i que contribueixi a la sostenibilitat econòmica. En aquest nou mandat s'obriran tres nous espais destinats a l'activitat econòmica, impulsats per Barcelona Activa i altres institucions, a banda dels equipaments i serveis que ja existeixen actualment com la xarxa d'incubadores. Estaran ubicats al Palo Alto, a l'Estadi Lluís Companys i al Port Olímpic, ampliant d'aquesta manera l'abast territorial d'equipaments disponibles. Les indústries creatives també tindran el seu propi clúster en aquest nou paradigma, ja que és un sector que concentra el 8% de l'ocupació de Barcelona.

Així doncs, totes aquests objectius i iniciatives reafirmen la força de Barcelona com a referent europeu en desenvolupament sostenible i polítiques d'ocupació de qualitat, construint un camí cap a un nou projecte de futur que serà possible gràcies a les persones i el talent. Consulta el futlletó informatiu al següent enllaç.