saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Dades clau de l'Informe 2019 de l'Observatori Barcelona

22 de gener 2020 - L'Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç, en col·laboració amb altres entitats de la ciutat, publiquen el dissetè informe anual de l'Observatori de Barcelona.

Barcelona Activa, 22 de gener 2020

L'Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç, en col·laboració amb altres entitats de la ciutat, publiquen el dissetè informe anual de l'Observatori de Barcelona. Una iniciativa que recull 33 indicadors sobre la posició de la ciutat des del punt de vista internacional en els àmbits de l'economia, la innovació, la qualitat de vida i la sostenibilitat.

En un context global marcat per les incerteses derivades d'esdeveniments com el Brexit, Barcelona ha demostrat ser una ciutat resilient, capaç de mantenir l'atractiu i un bon posicionament econòmic a escala europea i mundial.

En 2019, Barcelona ha destacat per ser la 4a ciutat més innovadora d'Europa (21a del món) només per darrere de Londres, París i Berlín. Un resultat que reforça la seva competitivitat econòmica fruit de la creativitat, el talent i l'esperit emprenedor que caracteritzen la Ciutat Comtal.

En aquest sentit, Barcelona és la 5a destinació més atractiva per al talent digital que vol treballar a l'estranger, i la 3a preferida d'Europa per ubicar una start-up. La xarxa d'Incubadores de Barcelona Activa ofereix uns entorns de treball innovadors per impulsar aquestes empreses emergents.

Barcelona és també un referent mundial en qualitat de vida i cohesió social. Segons el rànquing Cities for the Best Work-Life Balance 2019, la ciutat se situa entre les deu primeres del món (8a posició) en l'equilibri entre treball i vida personal. Pel que fa a la sostenibilitat, Barcelona ocupa la 24a posició de l'índex general de les ciutats sostenibles que analitza, a més del medi ambient (planeta), la dimensió de qualitat de vida (persones) i la situació i prospectiva econòmica (benefici). La política de RSC de Barcelona Activa està disponible en el següent enllaç.

En paraules de Jaume Collboni, Primer Tinent d'Alcaldia de l'Àrea d'Economia Treball, Competitivitat i Hisenda, 'aquest informe és una eina útil per ajudar-nos a plantejar, amb una perspectiva global, de quina manera hem d'enfocar les dinàmiques de la ciutat i la nostra acció urbana'. Es pot consultar l'informe completaquí.