saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Empreses de Barcelona Activa que són noticia

02 de gener 2020 - El teixit empresarial de la ciutat de Barcelona segueix creixent responent a les necessitats socials i oferint solucions tecnològiques a la ciutadania.

Barcelona, 02 de gener 2020

Al llarg del darrer trimestre del 2019, algunes de les empreses de la Xarxa d'Incubadores de Barcelona Activa han comunicat nous serveis, productes i línies d'investigació.

Del Parc Tecnològic, l'espai de creixement per a empreses tecnològiques relacionades amb la innovació, destaca la participació de Captae en un programa de Capacitació BIM per a perfils tècnics de la construcció al Col·legi d'Enginyers de camins de CIP Balears, i isardSAT, que ha publicat un estudi recentment a la revista Nature, en col·laboració amb la University of Leeds, on es constata que Groenlàndia perd gel set vegades més ràpid que a la dècada dels 90.

També Enext, start-up especialitzada en solucions innovadores per a la indústria farmacèutica, ha participat en la fira del sector més gran del món, la CPhl Wordlwide a Frankfurt, amb més de 45.000 persones assistents.

A la incubadora Almogàvers, se suma UNIFIT, una spinoff de l'escola de disseny Elisava, que ha desenvolupat una app que permet connectar, informar i crear comunitat entre diferents col·lectius, com recullen La Vanguardia i Europapress. També s'ha incorporat, en aquest cas amb la UOC, CHORDATA, "un sistema de captura de moviment que pots construir tu mateix/a i pot adaptar-se a disciplines tan àmplies com game design, animació, arts digitals, música electrònica, anàlisi esportiu o rehabilitació" segons la defineix la seva fundadora, Sofia Belenguer. L'empresa ha guanyat el 3r premi (10.000 €) del Explorer Awards 2019 a la final celebrada a Madrid.

Finalment Aldanondoyfdez, una empresa que va participar del programa `Fet a mà', impulsat des del Viver Glòries, ha guanyat el `Premio Nacional de artesanía' en la categoria de `Emprendimiento'.

2019 ha estat un any intens per a l'emprenedoria, el talent digital segueix incrementant de forma accelerada i les dades de l'Observatori de Barcelona reafirmen el valor de la ciutat com a una de les localitzacions preferides arreu del món per muntar una empresa.