saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Projectes i solucions innovadores a l'SCWC2019

5 de desembre 2019 - Del 19 al 21 de novembre va tenir lloc la 9ª edició de l'Smart City Expo World Congress, amb la participació i el recolzament de l'Ajuntament de Barcelona. El seu estand va acollir 16 empreses i start-ups amb projectes innovadors i compromesos amb convertir la ciutat en una Smart City de referència mundial.

Barcelona Activa, 05 de desembre 2019

Del 19 al 21 de novembre va tenir lloc la 9ª edició de l'Smart City Expo World Congress, amb la participació i el recolzament de l'Ajuntament de Barcelona. El seu estand va acollir 16 empreses i start-ups amb  projectes innovadors i compromesos amb convertir la ciutat en una Smart City de referència mundial. És el cas d'AllWize, Foot Analytics, IsardSAT, Sotavia o SmartDataSystem-Mycelium, totes allotjades al Parc Tecnològic.

A banda de la zona d'exposició, durant els tres dies de saló es va debatre sobre temes com la transformació digital i es van presentar iniciatives municipals a l'Espai Fòrum. Aquest espai va acollir la segona edició de la trobada `Sharing Cities', una xarxa de ciutats per a l'economia col·laborativa , on es van presentar solucions de caire social, cooperatiu i associatiu. El congrés també va donar el tret de sortida al Barcelona Discovery Program: un programa de prospecció de mercat adreçat a start-ups i scale-ups europees perquè s'instal·lin a la ciutat, al que van participar empreses 6 empreses d'Holanda, Regne Unit, Alemanya i Suècia.

L'aposta de Barcelona per humanitzar la tecnologia i promoure un model d'innovació més just va posar sobre la taula altres iniciatives com les superilles o la Zona de Baixes Emissions, el robot Buddy, el 5GBarcelona o projectes i aplicacions de mobilitat. L'Ajuntament també va premiar dos reptes urbans, vinculats a l'Agenda 2030: 'Paviments generadors', cerca de solucions per trobar paviments generadors d'energia renovable, i una proposta tecnològica que ajuda a donar atenció efectiva a la gent gran en situació de dependència. També es van presentar els projectes finalistes del World Data Viz Challenge 2019 Barcelona-Kobe, el concurs d'anàlisi i visualització de dades que es realitza en paral·lel amb la ciutat de Kobe, tots ells per donar resposta als reptes que planteja l'emergència climàtica de les ciutats.

El congres va contribuir a reforçar un model de política local amb el que l'ús de la tecnologia ha d'ajudar a donar resposta als principals reptes de ciutat, com ara combatre l'emergència climàtica ,i el seu desplegament ha d'estar compromès amb l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.