saltar navegaciˇ

Men˙ principal

Actualitat/Novetats

CibernÓrium, 20 anys de formaciˇ tecnol˛gica per a tothom

2 de desembre 2019 - L'any 1999, Al Parc Tecnol˛gic de Nou Barris, Barcelona Activa va crear el CibernÓrium per atendre la creixent demanda de coneixements digitals bÓsics. 20 anys desprÚs, aquest equipament que se situa a la segona planta de l'Edifici MediaTIC, al districte 22@, s'ha convertit en el centre de referŔncia de talent digital a Barcelona.

Barcelona Activa, 02 de desembre 2019

L'any 1999, Al Parc Tecnol˛gic de Nou Barris, Barcelona Activa va crear el CibernÓrium per atendre la creixent demanda de coneixements digitals bÓsics. 20 anys desprÚs, aquest equipament que es situa a la segona planta de l'Edifici MediaTIC, al districte 22@, s┐ha convertit en el centre de referŔncia de talent digital a Barcelona.

En Amb motiu d'aquest aniversari, l'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la campanya `Fes-te Ciber' per tal de donar a conŔixer l'ampliaciˇ dels serveis que ofereix el CibernÓrium a la ciutadania i les empreses de la ciutat. AquÝ es pot consultar el vÝdeo de la campanya.

AixÝ mateix, el 20 de novembre es va organitzar un acte institucional que va culminar amb el CIBERFEST, una jornada festiva on mÚs de 800 persones van poder experimentar diferents tallers i activitats, com una de prevenciˇ de ciberatacs, una demostraciˇ de realitat augmentada o un taller d'impressiˇ de peces 3D.

Actualment, el CibernÓrium ofereix mÚs de 400 activitats presencials, 100 sˇn en forma d'activitats online, ampliades recentment amb set noves propostes sobre storytelling aplicat al mÓrqueting, Google Data Studio, social e-commerce, disseny UX, wireframes, internet de veu i experiŔncies immersives.

L'oferta formativa no ha perdut la voluntat de divulgaciˇ dels seus inicis, com mostra la colĚlaboraciˇ amb la Xarxa de Biblioteques a les 11 Antenes CibernÓrium, repartides per la ciutat. Per˛ tambÚ ha ampliat la formaciˇ especialitzada, introduint les Masterclass, ponŔncies i jornadess sobre l'actualitat de la revoluciˇ digital.

La IT Academy, una formaciˇ d'alta capacitaciˇ en TIC on es preparen perfils experts en programaciˇ i en anÓlisis de data per fer front a una previsiˇ de mÚs 700.000 llocs de feina TIC  per cobrir.

Amb mÚs de 140.000 persones ateses durant aquestes dues dŔcades, el CibernÓrium continuarÓ evolucionant per fer front als canvis que la digitalitzaciˇ planteja a la societat i les empreses. En aquest vÝdeo pots conŔixer el projecte de futur del CibernÓrium per als pr˛xims 10 anys.