saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Cibernàrium, 20 anys de formació tecnològica per a tothom

2 de desembre 2019 - L'any 1999, Al Parc Tecnològic de Nou Barris, Barcelona Activa va crear el Cibernàrium per atendre la creixent demanda de coneixements digitals bàsics. 20 anys després, aquest equipament que se situa a la segona planta de l'Edifici MediaTIC, al districte 22@, s'ha convertit en el centre de referència de talent digital a Barcelona.

Barcelona Activa, 02 de desembre 2019

L'any 1999, Al Parc Tecnològic de Nou Barris, Barcelona Activa va crear el Cibernàrium per atendre la creixent demanda de coneixements digitals bàsics. 20 anys després, aquest equipament que es situa a la segona planta de l'Edifici MediaTIC, al districte 22@, s¿ha convertit en el centre de referència de talent digital a Barcelona.

En Amb motiu d'aquest aniversari, l'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la campanya `Fes-te Ciber' per tal de donar a conèixer l'ampliació dels serveis que ofereix el Cibernàrium a la ciutadania i les empreses de la ciutat. Aquí es pot consultar el vídeo de la campanya.

Així mateix, el 20 de novembre es va organitzar un acte institucional que va culminar amb el CIBERFEST, una jornada festiva on més de 800 persones van poder experimentar diferents tallers i activitats, com una de prevenció de ciberatacs, una demostració de realitat augmentada o un taller d'impressió de peces 3D.

Actualment, el Cibernàrium ofereix més de 400 activitats presencials, 100 són en forma d'activitats online, ampliades recentment amb set noves propostes sobre storytelling aplicat al màrqueting, Google Data Studio, social e-commerce, disseny UX, wireframes, internet de veu i experiències immersives.

L'oferta formativa no ha perdut la voluntat de divulgació dels seus inicis, com mostra la col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques a les 11 Antenes Cibernàrium, repartides per la ciutat. Però també ha ampliat la formació especialitzada, introduint les Masterclass, ponències i jornadess sobre l'actualitat de la revolució digital.

La IT Academy, una formació d'alta capacitació en TIC on es preparen perfils experts en programació i en anàlisis de data per fer front a una previsió de més 700.000 llocs de feina TIC  per cobrir.

Amb més de 140.000 persones ateses durant aquestes dues dècades, el Cibernàrium continuarà evolucionant per fer front als canvis que la digitalització planteja a la societat i les empreses. En aquest vídeo pots conèixer el projecte de futur del Cibernàrium per als pròxims 10 anys.