saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Treball digne, una prioritat per Barcelona Activa

17 d'octubre 2019 - Barcelona Activa presenta els eixos prioritaris d'actuació per lluitar contra la precarietat laboral, fixats durant la reunió de balanç de la Comissió Rectora de l'Estratègia per a l'Ocupació de Barcelona.

Barcelona, 17 d'octubre 2019

L'agència destinarà el 53% del pressupost per impulsar una ocupació de qualitat per a tothom.

Les principals línies d'actuació posaran l¿accent en els col·lectius en situació de vulnerabilitat. Es desenvoluparan programes i serveis específics per a joves, persones majors de 45 anys, dones, persones nouvingudes i les més de 20.000 persones en situació d'atur de llarga durada.

Amb l'objectiu de crear més feina i de major qualitat, s'apostarà per donar suport als sectors estratègics, emprenedors i innovadors amb alt valor afegit a la ciutat, promoure el talent internacional i captar projectes d'inversió a Barcelona.

Totes les polítiques es desenvoluparan seguint els principis dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'ONU. Així s'afavorirà una economia més sostenible i responsable que contempli la lluita contra l'emergència climàtica i la contaminació, l'eliminació de les desigualtats, la defensa dels drets socials, la diversitat i el feminisme.

Amb una inversió de 55 milions d'euros, Barcelona Activa preveu atendre al llarg de 2020 més de 35.000 persones en assessorament per l'ocupació, prop de 20.000 persones emprenedores o empreses, 12.000 persones en formació i innovació digital, i més de 500 atencions personalitzades de proximitat al territori.