saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

El 'Llibre blanc del futur del(s) treball(s)' ha iniciat el seu camí

Ofereix una aproximació integral del món laboral, en un horitzó a quinze anys vista, i aporta una guia de les professions del futur, des del vessant investigador i des de la gestió de les polítiques actives d'ocupació

Barcelona Activa, 03 de desembre 2018

Barcelona Activa presenta el 'Llibre blanc del futur del(s) treball(s)' en diferents ciutats del territori nacional. L'objectiu de les presentacions és donar a conèixer les conclusions d'aquesta obra que ofereix una aproximació integral del món laboral, en un horitzó a quinze anys vista, i aporta una guia de les professions del futur, des del vessant investigador i des de la gestió de les polítiques actives d'ocupació.

El llibre, impulsat per Barcelona Activa, és una guia de les professions del futur i ha estat elaborat amb la col·laboració de 28 persones acadèmiques expertes en ocupació. L'estudi analitza conceptes com la renda bàsica, la tecnologia, la robòtica, les dones, l¿envelliment de la població i les noves tecnologies, entre d'altres. Com a reflexions clau, hi ha la possibilitat d¿aplicar realment una renda bàsica universal, una flexibilització del treball, en què una persona podrà canviar de professió més d¿un cop i de dos al llarg de la vida, i un augment del talent femení fruit de les oportunitats de la indústria 4.0.

Les presentacions ja s'han fet a Barcelona, Madrid, Màlaga i Santiago de Compostela, amb la presència de la directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, i diferents persones referents en l¿àmbit de l'economia, el treball, la política i la sociologia.

En un context canviant, com és el laboral, aquest document resulta una guia per avaluar la situació actual del mercat de treball i reflexionar sobre quines fórmules s¿han d¿aplicar per tal de garantir els drets laborals, l'equitat de gènere i el benestar de la societat.

El podeu consultar aquí.