saltar navegaciˇ

Men˙ principal

Actualitat/Novetats

Barcelona Activa colĚlaborarÓ amb Fukuoka per potenciar la internacionalitzaciˇ de les empreses

L'acord permetrÓ l'aterratge empresarial i l'intercanvi de start-ups entre les dues ciutats

Fukuoka, 21 de setembre 2018

Barcelona, posicionada com un dels principals hubs tecnol˛gics mundials, i Fukuoka, la ciutat amb mÚs start-ups del Japˇ, han signat un acord de colĚlaboraciˇ per facilitar l'aterratge empresarial i l'intercanvi d'empreses emergents entre ambdues ciutats.

 

Aquest nou pacte se suma als altres que Barcelona Activa ja tÚ amb el paÝs nipˇ, com el recent acord anunciat amb Kyoto, amb el mateix objectiu de potenciar la internacionalitzaciˇ de les empreses.

 

Per tancar l'acord amb Fukuoka, un equip de Barcelona Activa s'ha desplašat al nord de l'illa de Kyushu, on tambÚ participarÓ en unes jornades d'emprenedoria amb taules rodones i debats sobre les noves tendŔncies de mercat.

 

Al viatge s'ha sumat la start-up guanyadora del Premi del Programa de Preacceleraciˇ, Mitiga Solutions, per participar en una de les competicions dins de l'esdeveniment del Japˇ. Mitiga Solutions per minimitzar l'impacte de les erupcions volcÓniques en l'Ómbit de l'aviaciˇ i prevenir els terratrŔmols i ciclons tropicals grÓcies a l'anÓlisi computacional de dades.

 

D┐altra banda, el pr˛xim mes de febrer, una de les start-ups de Fukuoka vindrÓ a Barcelona per participar en el 4YFN del Mobile World Congress 2019, un referent mundial per a les empreses emergents de tecnologia m˛bil.

 

Barcelona Activa ha destacat el paper de Fukuoka com a epicentre econ˛mic de la regiˇ amb una economia focalitzada en el sector serveis. Les infraestructures com el port i l'aeroport, fan que sigui un lloc estratŔgic per a la logÝstica i l'establiment de nous negocis.

 

Per tot aix˛, a partir d'aquest programa d'intercanvi, es preveu una flu´desa entre les relacions empresarials que afavorirÓ les dues economies, ja que les empreses locals de cada ciutat obtindran una prospecciˇ del mercat i un estudi exhaustiu del seu sector abans d'implantar els seus serveis a l'estranger.