saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

Barcelona Activa col·laborarà amb Fukuoka per potenciar la internacionalització de les empreses

L'acord permetrà l'aterratge empresarial i l'intercanvi de start-ups entre les dues ciutats

Fukuoka, 21 de setembre 2018

Barcelona, posicionada com un dels principals hubs tecnològics mundials, i Fukuoka, la ciutat amb més start-ups del Japó, han signat un acord de col·laboració per facilitar l'aterratge empresarial i l'intercanvi d'empreses emergents entre ambdues ciutats.

 

Aquest nou pacte se suma als altres que Barcelona Activa ja té amb el país nipó, com el recent acord anunciat amb Kyoto, amb el mateix objectiu de potenciar la internacionalització de les empreses.

 

Per tancar l'acord amb Fukuoka, un equip de Barcelona Activa s'ha desplaçat al nord de l'illa de Kyushu, on també participarà en unes jornades d'emprenedoria amb taules rodones i debats sobre les noves tendències de mercat.

 

Al viatge s'ha sumat la start-up guanyadora del Premi del Programa de Preacceleració, Mitiga Solutions, per participar en una de les competicions dins de l'esdeveniment del Japó. Mitiga Solutions per minimitzar l'impacte de les erupcions volcàniques en l'àmbit de l'aviació i prevenir els terratrèmols i ciclons tropicals gràcies a l'anàlisi computacional de dades.

 

D¿altra banda, el pròxim mes de febrer, una de les start-ups de Fukuoka vindrà a Barcelona per participar en el 4YFN del Mobile World Congress 2019, un referent mundial per a les empreses emergents de tecnologia mòbil.

 

Barcelona Activa ha destacat el paper de Fukuoka com a epicentre econòmic de la regió amb una economia focalitzada en el sector serveis. Les infraestructures com el port i l'aeroport, fan que sigui un lloc estratègic per a la logística i l'establiment de nous negocis.

 

Per tot això, a partir d'aquest programa d'intercanvi, es preveu una fluïdesa entre les relacions empresarials que afavorirà les dues economies, ja que les empreses locals de cada ciutat obtindran una prospecció del mercat i un estudi exhaustiu del seu sector abans d'implantar els seus serveis a l'estranger.