saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Emprendre amb Barcelona Activa té premi

Els programes Innofood, Futurisme, Creamèdia o Emprenedoria Social inclouen un ajut econòmic per als projectes participants més destacats

Barcelona Activa, 11 de juny 2018

Una de les raons de ser de Barcelona Activa és donar suport a les persones emprenedores. Amb epicentre al Centre per a la Iniciativa Emprenedora de Glòries, l'agència de desenvolupament local ofereix espais d'incubació, serveis, activitats i programes per acompanyar aquest col·lectiu en la seva tasca.

Els programes d'emprenedoria acostumen a estructurar-se entorn a dos grans eixos: formació i assessorament, tot i que cadascun té especificitats i activitats pròpies. A més a més, en alguns casos, van acompanyats de premis en metàl·lic per als projectes més reeixits. És el cas d'Innofood, FuTurisme, Creamèdia o Emprenedoria Social, que s'han lliurat recentment.

Innofood és una iniciativa nova que s'ha organitzat amb la col·laboració de MercaBarna i que va adreçada a projectes innovadors relacionats amb el sector agroalimentari. En la seva primera edició, el primer premi el va guanyar Cuits&Beans, un projecte de venda de llegums online, que aposta per introduir varietats poc conegudes, fresques i ecològiques.

FuTurisme és un programa de suport a la creació d'empreses dins l'àmbit del turisme que engloba diferents aspectes com: allotjament, promoció, activitat turística, restauració, comerç, transport, congressos i esdeveniments, TIC, sector mobile, universitats i formació, platges i sector marítima, i sostenibilitat. Per fer-lo possible, col·laborem amb el Gremi d'Hotels de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l'Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe). El premi FuTurisme 2018 va ser per a Onvaig.Cat, agència de viatges online especialitzada en turisme de festes i tradicions populars.

Creamèdia és un programa de suport a projectes d'emprenedoria de les indústries creatives i culturals que fa 10 anys que funciona i que s'organitza de la mà del Servei de Desenvolupament empresarial de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICEC) i la Fundació Catalunya Cultura. Aquest any el projecte guanyador ha estat  Librazo, que busca oferir noves experiències de lectura per al mòbil a través de relats curts interactius.

Emprenedoria social està pensat per fer costat a projectes amb un impacte social positiu, que vulguin resoldre un problema social, cultural o mediambiental. El programa es planteja acompanyar els participants en el desenvolupament del seus projectes, des de la idea fins a la posada en marxa d'una empresa socialment responsable i econòmicament viable. En la darrera edició, ha  resultat guanyador Film Club, un projecte d'innovació educativa basat en el cinema i l'audiovisual.

Un total de 4 programes que no només beneficien als guanyadors, sinó que ajuden a totes les empreses participants a consolidar els seus projectes emprenedors i a aprendre d'altres professionals que viuen experiències similars per tal que tinguin present el suport ofert pels  serveis d'emprenedoria de Barcelona Activa.