saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Nous ajuts per a persones que es fan autònomes després d'una situació d'atur

Barcelona Activa destina 2 milions d'euros a la segona convocatòria del programa Llança't, que estarà actiu fins al 30 de juny

Barcelona Activa, 04 de juny 2018

Barcelona Activa obre una nova edició de la campanya d'ajuts Llança't per a persones que s'hagin fet autònomes després d'haver-se quedat a l'atur. En total, s'hi destinaran 2 milions d'euros amb la intenció d'alleugerir les despeses que aquest col·lectiu ha d'assumir durant el primer any d'activitat: quotes de la Seguretat Social, tributs i taxes, lloguer dels despatxos de treball o serveis prestats per tercers, etcètera.

Els ajuts que van destinats tant a persones autònomes com a sòcies de cooperatives- tenen per objectiu promoure l'autoocupació, la creació de noves activitats econòmiques i l'enriquiment del teixit empresarial a Barcelona, així com disminuir el nombre de persones aturades a la ciutat.

El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha destacat la voluntat del govern municipal de consolidar la nova línia d'ajuts i d'acompanyament a un col·lectiu que tradicionalment s'ha sentit menystingut. "No estan sols. Estem al seu costat. Volem que aquesta línia d'ajuts i el paquet específic d'acompanyament i assessorament a col·lectiu de persones autònomes sigui una política irreversible de la ciutat", ha assegurat.

La convocatòria s'ha obert el 28 de maig i es tanca el 30 de juny. Els ajuts que s'han de demanar mitjançant el portal de tràmits de l'Ajuntament- estan pensats per cobrir el primer any d'activitat, amb la qual cosa els i les professionals es podran estalviar fins a 4.000 euros, depenent de l'edat o els costos durant el temps treballat. Cal haver-se donat d'alta d'autònoms/es a partir del desembre de 2016.

En l'anterior edició, es van rebre més de 2.000 sol·licituds, de les quals se'n van aprovar 1.431. Cada professional va rebre de mitjana 2.150 euros.

Més enllà d'aquest programa, Barcelona Activa ofereix una àmplia cartera de serveis a persones autònomes: finançament, assessorament, tràmits i llicències municipals, itineraris d'acompanyament personalitzats, tallers pràctics, programes de suport i mentoria per millorar la seva situació competitiva dins el mercat. Mitjançant l'Oficina d'Atenció a les Empreses, més de 3.000 persones autònomes van ser ateses l'any 2017.

Més informació a la nota de premsa.