saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

Barcelona Activa impulsa noves mesures per reforçar el teixit comercial de la ciutat

El programa d'assessorament Comerç a Punt i l'estratègia de suport a la transformació digital són les principals novetats

Barcelona Activa, 17 de maig 2018

Barcelona Activa està ampliant l'oferta de programes i serveis adreçats a millorar la competitivitat del teixit comercial de la ciutat, conscients de la importància que la ciutadania atorga a aquesta activitat econòmica. Moltes d'aquestes accions ja es troben recollides al catàleg Serveis i Programes per al Comerç 2017, però també n'hi ha de noves.

Per una banda, aquest mes de juny s'estrena el programa Comerç a punt, que ofereix assessorament personalitzat in situ sobre estratègies de venda, aparadorisme o gestió de la clientela, entre d'altres. Aquesta iniciativa, va dirigida als comerços de proximitat dels districtes on estem desenvolupant els Plans de Desenvolupament Econòmic: Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella i Horta-Guinardó.

A més a més, engegarem un nou programa d'assessorament per a la transformació digital dels comerços i associacions comercials, englobat dins de l'estratègia de la direcció de Comerç de l'Ajuntament.  Aquesta estratègia facilitarà una sèrie d'ajuts que es poden sol·licitar fins al 30 de juny. Barcelona Activa hi ha col·laborat amb un qüestionari per avaluar-ne el nivell de digitalització i hem posat l'Oficina d'Atenció a les Empreses (OAE) al servei dels i les comerciants per tal que puguin enviar-hi les seves sol·licituds.

Finalment, també destaquem com a novetat Xarxa comercial en creixement+, adreçada a representants d'entitats comercials que vulguin millorar-ne la gestió i que ja hagin participat en edicions anteriors del programa Xarxa comercial en creixement o bé que vulguin reforçar el seu pla estratègic de creixement.