saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

Reactivem els ajuts Impulsem el que fas per enfortir l'economia social i de proximitat

Aquesta segona convocatòria, que estarà oberta entre el 25 d'abril i el 25 de maig, està dotada amb 1,6 M€ i presenta modalitats i accions noves

Barcelona Activa, 24 d'abril 2018

El 25 d'abril obrim la segona convocatòria dels ajuts Impulsem el que fas pensats per dinamitzar l'economia dels barris. Busquem projectes arrelats al territori que fomentin l'ocupació, l'emprenedoria i l'empresa, la creació de nova activitat econòmica, el turisme responsable, les economies comunitàries i la innovació social i digital.

Aquesta segona convocatòria, dotada amb 1,6 milions d'euros, presenta tres novetats destacades: una categoria de turisme responsable, una altra per a donar vida a plantes baixes buides i finançament per a projectes d'R+I+D per a pimes i entitats.

En total, hi ha sis modalitats diferents:

Emprenedoria i empresa de proximitat

  • Economies comunitàries i innovació social

  • Foment de l'ocupació de qualitat al territori 

  • Innovació social digital

  • Turisme responsable

  • Instal·lació d'activitat econòmica en plantes baixes buides

En la presentació dels ajuts, el primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, va destacar: "Acompanyem financerament iniciatives socials que enforteixen el comerç local i l'Economia Social i Solidària de la ciutat" i també: "Volem donar veu a propostes creatives, que aprofitin el talent de la seva gent."

Els ajuts poden arribar fins als 50.000 euros (la sisena modalitat només fins a 10.000) i cobrir fins a un 80% del pressupost. Podeu sol·licitar-los des del 25 d'abril i fins al 25 de maig. Tota la informació la teniu aquí.

A l'edició de l'any passat, s'hi van presentar 99 propostes, que van rebre un total de 2,8 M€. Entre les propostes subvencionades hi ha la de L'estoc, una cooperativa de venda de mobles elaborats a partir de materials de reciclatge que aposta per la inclusió laboral de persones amb discapacitat. També han rebut un ajut la Fundació Bayt al-Thaqafa, per formar joves migrants en risc d'exclusió; o l'Associació Esclat per crear un carret de compra elèctric tipus caminador per ajudar a les persones amb mobilitat reduïda.

Paral·lelament, s'han obert també els ajuts Enfortim l'Economia Social i Solidària, dotats amb 840.000 euros. Els detalls d'aquesta altra convocatòria els trobeu a http://barcelona.cat/subvencionsESS


Més informació a la nota de premsa.