saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

Es busquen nou projectes per a nou locals del Casc Antic i del Raval

El programa Local Local vol omplir baixos buits per impulsar activitats relacionades amb el comerç de proximitat i amb l'economia sostenible.

Barcelona Activa, 28 de març 2018

S'ha obert la convocatòria de dinamització de baixos de protecció oficial amb l'objectiu d'omplir de comerç de proximitat i d'economia sostenible el districte de Ciutat Vella, a través del programa Local Local.

Amb Local Local, l'Ajuntament de Barcelona vol omplir baixos buits per impulsar activitats relacionades amb el comerç de proximitat i amb l'economia sostenible i plural i d'aquesta manera lluitar contra la gentrificació i el monocultiu econòmic.

La iniciativa es fa en el marc del Pla de desenvolupament econòmic del districte, impulsat conjuntament pel Districte de Ciutat Vella i Barcelona Activa. Actualment, el programa Local Local ja permet presentar les propostes que tinguin com a objectiu omplir de comerç de proximitat i d'economia sostenible i plural nou locals municipals.

Aquests 9 locals són baixos de protecció oficial, una figura que ha creat l'Ajuntament per promoure usos econòmics i comunitaris d'interès ciutadà al districte. La finalitat és prioritzar les necessitats dels veïns i veïnes i dels treballadors i les treballadores i que es desenvolupi una activitat compatible amb la vida sostenible i quotidiana del barri.

L'Ajuntament de Barcelona en garantirà les condicions

L'Ajuntament de Barcelona garantirà les condicions necessàries per a la nova activitat (instal·lacions, pintura, lavabos¿), i els adjudicataris els hauran d¿adequar per a l¿activitat específica que hi estableixin (decoració, taulells, aparadors¿).

Els lloguers seran assequibles i estaran per sota del preu de mercat, i les cessions es faran en dues modalitats d'arrendament, d'un període màxim de 3 o de 7 anys en funció de si les activitats ofereixen productes i serveis necessaris per al veïnat i per a les persones que treballen a Ciutat Vella.

Els interessats poden consultar aquí les bases de la convocatòria, i podran presentar les propostes fins al 18 de maig. Es preveu que els locals puguin estar en marxa al setembre de 2018.

El Pla de desenvolupament econòmic de Ciutat Vella 2016-2021

El programa Local Local s¿emmarca en el Pla de desenvolupament econòmic de Ciutat Vella, amb l'objectiu d'enfortir i transformar el districte en l'aspecte socioeconòmic durant els propers cinc anys. Aquest pla és una aposta per potenciar el comerç de proximitat.