saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

Els projectes participants en el programa d'Emprenedoria Social es consoliden

Us expliquem la trajectòria d'Uttopy, Crearsa, Up-Energia i Fotoraporto

Barcelona Activa, 23 de març 2018

Us presentem alguns dels projectes que han passat per programes d'emprenedoria de Barcelona Activa, concretament, per Emprenedoria Social. Aquest és un programa que té per objectiu acompanyar les persones emprenedores en el desenvolupament del projecte, des de la idea fins a la posada en marxa d'una empresa socialment responsable i econòmicament viable. Inclou formació, tutories personalitzades, sessions relacionals, dinars en xarxa, premi a la millor iniciativa emprenedora, accés a finançament i suport en la difusió.

Una de les empreses participants en aquest programa és Uttopy, una marca de moda sostenible, que va rebre el reconeixement com a millor marca emergent en la darrera edició de la 080 Barcelona Fashion Week. Les col·leccions d¿Uttopy estan vinculades a causes solidàries, com ara, les persones refugiades, l'educació infantil o la desnutrició crònica a les quals dediquen un 15% dels seus beneficis.

Crearsa i Up-Energia són dos projectes que també arrenquen del programa d'Emprenedoria Social. Tots dos estan entre els escollits per la campanya de matchfundingConjuntament que han posat en marxa la Fundació Goteo i l'Ajuntament de Barcelona per fer costat a projectes d'emprenedoria social i de proximitat.

Crearsa és una cooperativa que es dedica a la responsabilitat social audiovisual. El seu projecte consisteix a oferir serveis de comunicació tant per a l'ecosistema de l'economia social i solidària com per a les empreses tradicionals amb responsabilitat social.

Up-energia, per la seva banda, aposta per les energies alternatives i per la promoció de l'economia circular i la creació d'ocupació per a les persones vulnerables, especialment població immigrant. Més detalls del seu projecte, aquí.

Finalment, Fotoraporto, una plataforma de fotoprotesta i fotoproposta, alternativa i innovadora, que difon causes d'impacte social i mediambiental. Qualsevol persona pot pujar-hi (i/o  donar suport a) fotografies, crear i difondre causes d¿impacte social i, fins i tot, patrocinar-les utilitzant l'aplicació per a mòbils. I els usuaris poden fer donacions directament a les organitzacions d'impacte social utilitzant la web.