saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Barcelona Activa impulsa el primer Saló de l'Ocupació Juvenil

Tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de març, durant la Setmana de la Formació i el Treball de Fira de Barcelona i coincidint amb Saló de l'Ensenyament i el Saló Futura

Barcelona Activa, 07 de febrer 2018

Barcelona Activa - en col·laboració amb el Comissionat d'Educació, Infància i Joventut- impulsa la celebració del primer Saló de l'Ocupació Juvenil, que es durà a terme els dies 14, 15 i 16 de març al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, durant la Setmana de la Formació i el Treball i coincidint amb el Saló de l'Ensenyament i el Saló Futura. La intenció és aplegar en un gran espai tota l'oferta formativa i laboral a l'abast dels i les joves.

El saló es dividirà en set espais. A més de l'àrea de benvinguda, hi haurà els espais APROPA'T (entitats), DESCOBREIX (assessorament laboral), SALTA (contacte amb empreses), ASSESSORA'T (drets laborals), PREPARA'T I COMPARTEIX (formació) i EMPRÈN (emprenedoria).

Es pretén que el ventall de joves -s'espera que uns 7.000 visitin el Saló de l'Ocupació Juvenil- sigui divers, sobretot pel que fa als diferents perfils i situacions dels propis joves. S'adreçarà tant a joves que pateixen situacions vulnerables com a joves universitaris i altament qualificats/ades. Hi trobaran informació, assessorament i una àmplia oferta d'entitats del tercer sector, de gremis i d'empreses, amb ofertes de feina amb sous i contractes dignes.

En la presentació del saló, el primer tinent d¿alcaldia, Gerardo Pisarello, ha subratllat que es tracta d'un esdeveniment pioner i ha reiterat el compromís de l'Ajuntament i de Barcelona Activa amb l'ocupació de qualitat. ''Només farem mediació d'ofertes amb un salari mínim de 1.000 euros i almenys 6 mesos de durada'', ha assegurat.

La crisi econòmica ha tingut un gran impacte entre la població jove. Segons les últimes dades,  la taxa d'atur juvenil a la ciutat és del 35,3%. També hi ha més temporalitat en aquest col·lectiu. Concretament, En els primers onze mesos del 2017 els i les joves presenten un percentatge de contractació indefinida del 12,7%, inferior a la del conjunt de la població amb un total del 14,2%. 

L'organització del Saló és una de les mesures contemplades en el Pla per al Foment de l'Ocupació Juvenil i de Qualitat 2016-2020, que té com a objectiu reduir els desequilibris territorials i les desigualtats de gènere existents entre els i les joves, fomentar-ne la capacitació professional i vetllar per unes condicions laborals dignes i una major qualitat de l'ocupació.

Tots els serveis de Barcelona Activa adreçats als i les joves els trobeu aquí.

I aquí podeu consultar el dossier de premsa.