saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Barcelona Activa ajuda a crear 22.300 empreses en 30 anys

L'Auditori de Barcelona va tancar l'aniversari amb un emotiu acte amb les treballadores i els treballadors de l'empresa.

Barcelona Activa, 12 de desembre 2017

Barcelona Activa va tancar el seu 30 aniversari en un emotiu acte que va a aplegar, a l'Auditori de Barcelona, a les seves persones treballadores, entitats col·laboradores i les personalitats que han estat vinculades amb l'empresa al llarg de la seva trajectòria. Tres dècades en què l'agència econòmica municipal de la ciutat ha ajudat a crear 22.300 empreses, amb una mitjana de 3 empreses per dia, i s'han atès i acompanyat més de 600.000 persones.

Durant l'acte es va fer balanç i es va posar en relleu la tasca feta per totes i tots i, alhora, es van desgranar els reptes de futur.

La directora de Barcelona Activa, Sara Berbel, va recordar com el 19 de desembre de 1986 l'empresa començava a caminar amb un sol viver amb 20 empreses i una escola d'emprenedoria amb 15 dones. "Ara, en canvi podem incubar 200 empreses, multiplicant per deu la seva capacitat. I, a més, comptem amb una gran escola per professionals, directives i hem duplicat el pressupost", va destacar.

En els últims 8 anys, les persones emprenedores i les empreses que han tingut el suport municipal van aixecar més de 183 milions d'euros de finançament per arrencar nous projectes de negoci o enfortir-se. I de mitjana el 80% de les empreses incubades en els vivers continuen endavant després del quart any de vida.

El tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, va destacar com s'està reorientant les diferents iniciatives econòmiques cap al "bé comú" i que sorgeixen de les plataformes digitals com el "matchfunding" i les economies col·laboratives.

Barcelona Activa comptarà amb un pressupost de 58 milions d'euros pel 2018, dels quals dues tercers parts es destinaran al foment de l'ocupació i a la innovació socioeconòmica.

Tant Pisarello com Sara Berbel van dedicar unes paraules sinceres a totes les persones assistents agraint-les la tasca feta durant aquest anys i encoratjant-les a seguir treballant per afrontar els nous reptes.

A més, PIMEC, la Universitat de Barcelona, el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, UGT, CCOO i la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social van rebre també un reconeixement com a entitats col·laboradores que també han ajudat a realitzar aquesta tasca conjuntament amb les treballadores i els treballadors de Barcelona Activa.