saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Barcelona Activa impulsa amb la UPF una càtedra per avançar els reptes econòmics i socials del segle XXI i crear noves polítiques públiques

A través de la Càtedra de Política Econòmica Local es vol promoure la recerca aplicada entre el sector públic, el món acadèmic i l'àmbit empresarial per generar coneixement i definir mesures concretes que millorin l'activitat econòmica i l'ocupació.

Barcelona Activa, 14 de novembre 2017

L'Ajuntament de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han signat un conveni per posar en marxa la primera càtedra de Política Econòmica Local, amb la qual es vol promoure la recerca en aquest àmbit i que això es tradueixi en polítiques públiques concretes que millorin la qualitat de vida de la ciutadania.


La comissió de seguiment de la nova Càtedra comptarà amb representants de Barcelona Activa i del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, com a vincle permanent amb la realitat de les administracions públiques. David Sancho, director del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF, en serà el coordinador.


El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha destacat en el decurs de l¿acte que "volem mostrar amb  les nostres pràctiques, les polítiques actives que també volem per a la resta de la societat". I hi ha afegit: "Barcelona Activa ha de ser un espai de reflexió i debat. És una de les eines més potents que tenim per fer polítiques econòmiques.


Per la seva banda, la directora de Barcelona Activa, Sara Berbel, va defensar que "la reflexió ha de precedir a l'acció i, en aquest sentit, la càtedra pretén reflexionar i innovar amb una nova manera de fer gestió pública." I va reivindicar el coneixement de l'entitat en aquesta àrea: "Fa 30 anys que des de Barcelona Activa contribuïm al desenvolupament econòmic i territorial i al pensament".


El treball conjunt entre el sector públic, del món acadèmic i l'empresariat servirà a més per promoure la recerca i les publicacions. Es preveu també l'organització de congressos i cursos per analitzar les transformacions socials del segle XXI.
Més informació a la nota de premsa.