saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

L'economia del terror, de la mà de Loretta Napoleoni

La sala Emprèn de Barcelona Activa es va omplir per escoltar la conferència de l'economista i escriptora Loretta Napoleoni, que portava per títol ''Geopolítica de la globalització económica''.

Barcelona Activa, 09 de novembre 2017

La xerrada, que forma part del cicle de conferències Reflexions per una nova política econòmica local amb motiu del 30 aniversari de Barcelona Activa, va permetre escoltar i debatre amb una de les veus referents sobre l¿economia i finançament del terrorisme.

Napoleoni va destacar que el terrorisme s'organitza ''com una empresa o un Estat'' ja que ''no hi ha diferències perquè és un procés paral·lel a l'oficial''. ''L'economia del terrorisme evoluciona amb la convencional i l'últim pas és la globalització'', va afegir.

La conversa, que va tenir un format de diàleg amb la periodista de l'ARA Carme Colomina, va concloure amb: ''No es pot eliminar l'economia del terror si no s'elimina el terror, i si no es pot eliminar, s'hi ha de negociar''.

El cicle de conferències Reflexions per una nova política econòmica local té per objecte dialogar sobre les transformacions socials que han impactat en l'economia, el món del treball i la ciutadania en les darreres tres dècades. L'encarregat d'inaugurar-lo va ser Guy Standing, creador del concepte de la nova classe social de la precarietat i defensor de la necessitat de garantir una renda bàsica universal, i el tancarà el filòsof francès Bernard Stiegler.