saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Barcelona Activa contribueix a la integració de les persones amb problemes de salut mental

En el Dia Mundial de la Salut Mental, Barcelona Activa referma el seu compromís amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats per a tothom.

Barcelona Activa, 10 d'octubre 2017

Aquesta preocupació ha portat a l'empresa municipal a obrir tres serveis d'inserció sociolaboral per a joves amb trastorns mentals a Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, com a mesura més destacada i innovadora.

Aquest servei, adreçat a joves entre 16 i 35 anys, ofereix itineraris personalitzats d'inserció prioritàriament a persones amb trastorn mental residents en els tres districtes on s'ha identificat una major necessitat. Per accedir-hi, no cal tenir certificat de discapacitat. Un cop aquests/es joves han trobat feina, reben el suport d'un/a tècnic/a que fa seguiment del procés d'inserció durant sis mesos. 

Paral·lelament, uns/es 200 professionals de Barcelona Activa van participar en un programa de formació amb experts/es de l'Agència de Salut Pública (ASPB) i entitats especialitzades en salut mental perquè acompanyin en la seva trajectòria els/les joves amb aquests trastorns. Podeu veure i escoltar un resum de la jornada aquí.

Aquestes accions es complementen amb la inclusió de clàusules socials per potenciar la contractació de persones en risc d'exclusió, en les licitacions de Barcelona Activa i queden recollides a l'Estratègia per l'ocupació de Barcelona (2016-2020), el Pla de Salut Mental de Barcelona 2016-2020 i el Pla per al Foment de l'Ocupació Juvenil de Qualitat (2016-2020)

Més informació, en aquesta nota de premsa

Mira el vídeo aquí.