saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

400 persones troben feina amb el Pla de Xoc contra l'atur de molt llarga durada

El programa de Barcelona Activa inclou formació, assessorament personalitzat i ajuda en la recerca de feina. Hi ha més de 60 cursos per triar i, com a novetat, n¿hi haurà 10 'online'.

Barcelona Activa, 21 de setembre 2017

Un total de 1.718 persones han passat pel 'Pla de Xoc contra l¿atur de molt llarga durada' des que es va posar en marxa a principis de 2016. Fins al moment, més de 400 ja han trobat feina, per tant, gairebé 1 de cada 4 participants s'insereix en el mercat laboral. El programa de Barcelona Activa ofereix formació especialitzada, assessorament individualitzat, ajuda en la recerca de feina i està obert fins a final d'any.

Del total de persones aturades a la ciutat, segons dades del mes de juny, més d'una quarta part (26,1%) porta almenys dos anys sense feina i aquest és un percentatge que no baixa. D'aquestes, la majoria tenen més de 45 anys i 6 de cada 10 són dones. 

La directora de Barcelona Activa, Sara Berbel, ha manifestat que 'les persones aturades de molt llarga durada i les més grans de 45 anys ens preocupen molt perquè constitueixen un col·lectiu amb moltes dificultats per trobar feina, per això, els hem posat al centre de les nostres polítiques'. 

L'Ajuntament ha destinat un pressupost global de 4 milions d¿euros per al pla, amb l'objectiu de facilitar la inserció laboral d'aquestes persones. El programa va en la línia assenyalada per l'Estratègia per l¿Ocupació a Barcelona de prioritzar els col·lectius més vulnerables.

Des que va començar el Pla de Xoc, s'han dut a terme uns 140 cursos de formació en àrees com l'atenció social, administració i gestió, instal·lació i manteniment o informàtica i comunicació, entre d'altres. Actualment, hi ha una seixantena programats pel darrer trimestre amb l'objectiu d'atendre almenys unes 800 persones més d'aquí a final d'any. 

Com a novetat, a partir de la segona quinzena de setembre, es publicaran una desena de cursos 'online' de formació per a la recerca de feina i la millora professional. L'objectiu és dissenyar una oferta que sigui més accessible i que s'adapti a les noves necessitats i usos dels temps de les persones. Alhora, també es desenvolupen les competències digitals per adaptar-se als nous entorns i formes de treball. 

Tota la informació, al web barcelona.cat/pladexoc.