saltar navegació

Menú principal

Inici » Activitats

Agenda d'Activitats

Activitats

2 de Gener de 2020
dl dm dc dj dv ds dg
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
 • CO25 -Coaching per a l'apoderament personal (x2)

  Aprèn a reconèixer els teus pensaments i les diferents estratègies cognitives, emocionals i conductuals per a un major autoconeixement, control, proactivitat i benestar. En definitiva, afronta eficaçment els canvis que es presenten al llarg de la vida. (09:00)

 • Fabriquem maquetes amb làser

  En aquest taller les persones participants aprendran a dissenyar i digitalitzar peces de maquetisme industrial a partir d'eines Open Source com Inkscape, i més tard fabricaran les seves maquetes amb la talladora làser. (10:00)

 • Edita les teves imatges per crear un còmic

  Inicia't en la creació, edició i retoc d'imatges afegint filtres, escenes, globus de text i d'altres elements. Aprèn a muntar les vinyetes i imatges en format visual, fent històries curtes, targetes amb diàlegs o còmics i comparteix-lo a Instagram (o... (10:00)

 • Aprèn a gestionar la teva privacitat i seguretat a Internet

  Vine a aprendre què es pot i no es pot fer a la xarxa, quins són els nostres drets, la 'netiquette' o la gestió de la nostra privadesa i identitat digital. (10:00)

 • Gravem un videotutorial sobre la creació d'un hort urbà

  Introdueix-te en el món de l'edició de vídeo, fotografia i àudio tot fent un videotutorial del procés de creació d'un planter. Fem el guió amb Presentacions de Google i compartim el vídeo a Youtube o d'altres xarxes socials. (10:00)

 • Iniciació a la fotografia digital

  Aprèn què és una imatge digital, tipus de càmeres, fitxers, consells, retoc i còpies de seguretat. Porta la càmera o mòbil, cables i comencem a experimentar! (No Reflex) (10:00)

 • Fem un mapa digital del barri amb fotografies i realitat augmentada

  Inicia't en la creació de mapes digitals col·laboratius amb Mapes de Google geolocalitzant el patrimoni del barri. Incorpora al mapa fotografies i imatges editades per tu. Afegeix alguns elements bàsics de realitat augmentada.Recollirem tota la informació... (10:00)

 • Projectes Maker amb Arduino

  En aquest tallers els i les usuàries aprendran els principis bàsics d'Arduino. S'aprendrà a programar circuits electrònics simples a partir de la placa Arduino i la seva plataforma. Es mostraran aplicacions d'aquesta tecnologia amb diferents projectes de... (10:00)

 • Conèixes el teu smartphone o tauleta? part 1

  Tens un telèfon intel·ligent o una tauleta i vols treure'n el màxim profit? Aprendràs com utilitzar-lo i descobriràs les opcions bàsiques que t'ofereixen per facilitar el teu dia a dia (10:00)

 • Fabriquem mòbils infantils

  En aquest taller les persones participants aprendran a fabricar un mòbil infantil amb una talladora làser. Es dissenyaran les il·lustracions amb programari Open Source com Inkscape i s'aprendrà a fabricar l'objecte amb diferents materials. (10:00)

 • Introducció al correu electrònic

  Tens correu electrònic però desconeixes com fer-lo servir? Crea el teu propi correu i aprèn a fer-lo servir convertint-lo en la eina de comunicació i gestió que és. (10:00)

 • Apps de missatgeria instantània: Whatsapp i Telegram

  Aprèn a utilitzar el Whatsapp i el Telegram (aplicacions de missatgeria instantània) i coneix les seves formes d'ús. Porta el teu dispositiu i descobrim-ne les possibilitats junts. (10:00)

 • Practica amb el teclat i el ratolí

  Aprèn a utilitzar el teclat i el ratolí per interactuar i introduir informació amb un ordinador. Descobriràs com funcionen aquests dispositius d'entrada amb exercicis pràctics i divertits. (10:00)

 • Iniciació als fitxers digitals i emmagatzematge

  Què és un arxiu digital? Com és guarda la informació en un ordinador? Vols saber com fer un document i com guardar-lo? T'expliquem com organitzar i treballar amb fitxers digitals. (10:00)

 • Aula de pràctiques amb ajuda personalitzada

  A l'aula de pràctiques podràs repassar tot el contingut pràctic que s'ha fet als tallers i projectes, sempre amb l'ajuda de la persona formadora, al teu ritme però sempre amb suport. Pots portar els teus dispositius si ho prefereixes. (10:00)

 • Cerca i filtra informació a la xarxa

  Entre tanta informació digital se't fa difícil trobar allò que busques? Aprèn a fer cerques efectives per la xarxa i a navegar de manera segura. (10:00)

 • Instal·lar i desinstal·lar apps

  Saps trobar l'aplicació que necessites? Tens aplicacions que ja no utilitzes? Gestiona i descobreix les aplicacions i què implica la seva instal·lació. (10:00)

 • Aprèn a fer compres i gestions a Internet

  Evites fer gestions en línia per que no et refies de la seguretat? Aprèn tot el que et cal per comprar, identificar-te i fer gestions de forma segura. (10:00)

 • Iniciació al processador de textos

  Iniciat en l'ús dels processadors de textos: podràs crear els teus propis documents, editar-los, donar-los l'aspecte que més t'agrada, i guardar-los per continuar-hi treballant. Si portes un USB podràs endur-te la feina feta. (10:00)

 • Creació de personatges amb 3D

  En aquest taller les persones participants aprendran a fabricar un personatge usant una impressora 3D, amb software CAD i utilitzant una impressora 3D per materialitzar el projecte. (10:00)

 • Iniciació al full de càlcul

  Aprèn a fer servir un full de càlcul i poder portar els teus petits comptes utilitzant fórmules senzilles, coneixeràs el vocabulari que s'utilitza en aquest entorn, coneixent les opcions més utilitzades en els fulls de càlculs, a desplaçar-te per ell,... (10:00)

 • Coneixes el teu ordinador?

  Vols descobrir com és el teu ordinador? Quin sistema operatiu tens? Tens wi-fi, tens Bluetooth? Que és l'escriptori? Vine a iniciar-te en els elements bàsics i identifica'ls en el teu dispositiu. (10:00)

 • Comença a navegar per la xarxa

  Navegar per la xarxa és imprescindible per poder accedir a milers de continguts, no t'ofeguis entre la informació i aprèn tot el que necessitis sobre la xarxa. (10:00)

 • Coneixes el teu smartphone o tauleta? Part 2

  Tens un telèfon intel·ligent o una tauleta i vols treure'n el màxim profit? Aprofundeix en el seu ús i aprèn tot el que pots arribar a fer amb ell. (10:00)

 • Stencils amb la làser

  En aquest taller s'aprendrà a dissenyar i digitalitzar imatges per fer plantilles amb una talladora làser. Fent ús d'eines Open Source com Inkscape i prenent com a referència els artistes d'art urbà més influents. (10:00)

 • Puzzle inclusiu

  En aquest taller es dissenyarà i fabricarà amb màquines de fabricació digital un puzzle per a un col·lectiu de capacitats diverses. (10:00)

 • Dones, dissenyem una revista digital!

  Inicia't en l'edició i retoc d'imatges i text, l'escaneig a través de telèfon intel·ligent, la creació de blogs i les xarxes socials tot dissenyant una revista digital o fanzine dedicat a la dona. (10:00)

 • Fes servir el núvol

  Fas servir el núvol sense adonar-te'n. Vols saber de què es tracta i quin ús té per tu? En aquest taller n'aprendràs i deixarà de ser un concepte abstracte. (10:00)

 • Fabricació de contes inclusius

  En aquest taller es crearà un conte inclusiu a partir de la fabricació digital. Es dissenyaran les vinyetes en volum i es materialitzaran amb talladores làser o impressores 3D. (10:00)

 • Creem un blog de receptes saludables

  Aprèn a cercar informació fiable i segura per Internet relacionada amb l'alimentació saludable i crea documents col·laboratius en el núvol amb aquesta informació. Inicia't en els blogs amb Wordpress publicant informació sobre receptes de cuina saludables. (10:00)

 • Disseny i fabricació de Senyalètica inclusiva

  En aquest tallers els i les usuàries s'aproparan al món de la senyalètica i faran un exercici d'empatia amb aquelles persones amb visibilitat reduïda. (10:00)

 • Disseny de segells

  En aquest taller les persones participants aprendran a dissenyar i digitalitzar il·lustracions per crear segells tallats amb una làser i estampar-los a sobre de qualsevol superfície. S'usaran eines Open Source com Inkscape i s'aprendran les... (10:00)

 • No et quedis sense memòria al mòbil

  Et quedes sense espai per les fotos? Reps molts arxius que no necessites? Aprèn a aprofitar l'espai i fer còpies dels teus arxius per no perdre'ls. (10:00)

 • Gerros 3D

  En aquest taller les persones que participin aprendran a fabricar un gerro usant una impressora 3D. El disseny d'un objecte domèstic produït de manera local i amb eines de fabricació digital. (10:00)