Publicador de continguts

null El ThinkNet de Barcelona Activa aborda els nous reptes de l'ocupació juvenil

La segona trobada del ThinkNet s'ha centrat en abordar la situació del jovent de la ciutat al mercat laboral

El ThinkNet de Barcelona Activa aborda els nous reptes de l'ocupació juvenil

La segona sessió de treball de la nostra xarxa de professionals s'ha centrat en els reptes per a millorar la situació laboral del jovent de la ciutat

Barcelona, 23 de juny 2022

El ThinkNet, la xarxa d'intercanvi de coneixements de Barcelona Activa, ha celebrat la segona sessió de treball centrada en abordar la situació del jovent de la ciutat al mercat laboral. Persones expertes, responsables de foment de l’ocupació juvenil i representants d’entitats com el Barcelona Centre Logístic, TechBarcelona, Parc Industrial, 22@Network i FEGiCAT han treballat a través de taules d’intercanvi.

Els diferents espais de debat han servit per identificar problemes relacionats amb la inserció laboral dels i les joves i proposar solucions per les problemàtiques que pateixen. Les taules també han permès aprofundir sobre els sectors econòmics de futur i sobre les noves tendències d’orientació laboral.

L'aportació de ThinkNet se suma a les iniciatives que té en marxa Barcelona Activa pel foment de l'ocupació juvenil, com per exemple els programes JO+. El projecte ofereix oportunitats laborals al jovent de la ciutat i acompanyament durant el procés de cerca de feina. També facilita el contacte directe amb les empreses i l’accés a activitats online i presencials, per potenciar les competències individuals dels participants.

La xarxa d’intercanvi ThinkNet està formada per 24 persones referents en els àmbits de l'ocupació, l’emprenedoria, la cohesió social, el desenvolupament territorial i la formació. Una xarxa de professionals que col·laboren estretament amb Barcelona Activa per donar resposta als reptes i necessitats de la ciutat. Es treballa al voltant de tres eixos principals: el foment de l'ocupació juvenil, l'impacte de la transformació digital en l'economia local i els models de negoci innovadors.

Si vols conèixer les persones que formen part del nostre ThinkNet, entra a aquest enllaç. I també pots descobrir tots els temes que s'han debatut a la trobada aquí!