Publicador de continguts

null Pla de xoc per impulsar l'ocupació de la ciutat

Saló de l'Ocupació 2020

Pla de xoc per impulsar l'ocupació de la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona ha elaborat un pla d'impuls de l'ocupació a la ciutat amb l'objectiu de fer front a les conseqüències provocades per la pandèmia

Barcelona, 07 de set. 2020

L'Ajuntament de Barcelona ha elaborat un pla d'impuls de l'ocupació a la ciutat amb l'objectiu de fer front a les conseqüències provocades per la pandèmia. La missió és protegir el treball i fomentar els llocs de treball de qualitat, amb immediatesa i com a mesura extraordinària. El Govern municipal hi ha destinat fins a 6 milions d'euros, i ha estat dissenyat amb una visió àmplia a curt i llarg termini.

El pla s'integra dins les mesures del Govern i es dirigeix especialment als col·lectius que més han patit l'impacte de les conseqüències de la crisi: les persones joves, les dones, i les persones amb estudis bàsics o dels sector serveis. 

Les mesures i les polítiques del pla es treballaran en diferents línies i fulls de ruta: des de la formació i la digitalització fins a proporcionar recursos a les empreses perquè puguin fer contractacions. Totes aquestes línies de treball seguiran actives pel 2021, per tal de consolidar els objectius establerts en relació a la reducció de l'atur. 

Barcelona Activa participa amb la posada en marxa de diferents programes:

  • Ajuts a la contractació amb subvencions per a nous contractes que tinguin una durada mínima de 6 mesos.

  • Accions formatives professionals online en sectors d'alta demanda: Indústria i energia, Salut i cures, Logística, Informàtica i comunicació, Comerç, Màrqueting, Edificació i Obra civil.

  • Pla de xoc juvenil: paquet de mesures per ajudar a la població jove a inserir-se al mercat laboral.

  • Contractació de persones en situació d'atur i amb especials dificultats, per part de l'administració pública.

  • Celebració d'una fira conjunta BizBarcelona i Saló de l'Ocupació (21-23 de setembre)

  • Activació de diferents projectes que reactivin l'economia de proximitat dels barris, amb ajuts de fins al 80% de subvenció, com el programa Impulsem el que fas.

També es contemplen les oportunitats de creixement de diversos sectors estratègics, la formació amb noves eines, i altres recursos municipals destinats a enriquir el teixit productiu de la ciutat.