Publicador de continguts

null Noves activitats dels programes d'inserció laboral per a joves

Oportunitats Professionals als Mercats Municipals i al Comerç de Proximitat

Noves activitats dels programes d'inserció laboral per a joves

Els programes de formació i inserció laboral per a joves de Barcelona Activa presenten millores i novetats que inclouen la participació en activitats socials i solidàries

Barcelona, 22 de jul. 2022

Barcelona Activa ha inclòs novetats i millores en dos dels programes d’inserció laboral per a joves de l’agència: per un costat, Garantia d’Èxit i, per l’altre, Oportunitats Professionals als Mercats Municipals i al Comerç de Proximitat.

El programa Garantia d’Èxit proporciona mentoria i formació a les persones participants per ajudar-les a definir un projecte professional. Una de les novetats se centra en què joves que cursin la formació de logística podran visitar entorns productius per consolidar els coneixements adquirits. Les visites inclouen el magatzem de productes per a la construcció de l’empresa Isolana i també la botiga històrica de bricolatge Servei Estació.

A més, per primer cop el programa ofereix en els seus mòduls activitats de participació social. L'objectiu de les novetats al programa se centra en crear llaços entre joves disposats a cedir el seu esforç a entitats d'interès social, per fer de Barcelona una ciutat més equitativa, justa i solidària. Entre les organitzacions col·laboradores trobem la Xarxa de dones cosidores, l'Institut de Promoció de la Cultura Catalana, l'Associació d'Ajuda a la Infància sense recursos (AISS) o el Programa Radars, impulsat pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona.

D'altra banda, el programa Oportunitats Professionals als Mercats Municipals i al Comerç de Proximitat també incorpora activitats pràctiques a través de visites a l'entorn laboral i productiu. La iniciativa promou la inserció laboral del jovent als mercats municipals de Barcelona i el comerç de proximitat i forma joves participants en perfils professionals del sector alimentari. Les visites als mercats inclouen formacions dels mateixos paradistes i directors dels mercats i serviran per conèixer-ne el funcionament, les característiques i els mètodes de treball que s’hi implementen.

El programa també inclou noves activitats de participació solidària relacionades amb la pobresa alimentària. Les persones participants col·laboren amb el menjador social Gregal fent el repartiment d'aliments, la gestió del menjador social i atenent les persones usuàries. També treballen a l'hort urbà del Grup Atra, una entitat que treballa amb persones amb malalties mentals. La participació en aquestes activitats té l'objectiu d'aconseguir la implicació en causes socials de futurs professionals del sector alimentari de la ciutat.