Publicador de continguts

null Barcelona Activa posa en marxa el Cibernàrium de Nou Barris

Cibernàrium Nou Barris

Barcelona Activa posa en marxa el Cibernàrium de Nou Barris

El nou espai del Parc Tecnològic ofereix formació d'iniciació a Internet

Barcelona, 20 de jul. 2021

L'oferta de formació tecnològica gratuïta per a la ciutadania de Barcelona creix amb l'obertura d'un nou Cibernàrium ubicat al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, a Nou Barris. Aquest espai busca capacitar la ciutadania en competències digitals i garantir més places presencials que se sumin als cursos virtuals que ja estan en marxa.

Amb l’obertura del nou centre, l'Ajuntament de Barcelona treballa amb l’objectiu de reduir la bretxa digital facilitant a les persones l'accés i els coneixements tecnològics, posant especial focus en les persones amb menys coneixements informàtics. Per altra banda, també es vol potenciar les habilitats i competències digitals de les persones que fan un ús habitual d'internet per facilitar-ne la millora professional, l'emprenedoria i la recerca d'oportunitats de feina.

La demanda de talent digital a Barcelona continua creixent en major proporció que l’oferta, un 29% l’últim any, respecte d’un 14% d’oferta de professionals. Per aquest motiu, s’han posat en marxa noves polítiques municipals de generació, desenvolupament, atracció, acollida i fidelització del talent local. El nou Cibernàrium de Nou Barris és una de les vies per aconseguir els aquests objectius. L’espai compta amb 5 aules equipades amb dispositius electrònics, ordinadors i pissarres digitals, amb capacitat per formar simultàniament a més de 100 persones.

Les formacions presencials han començat aquest juliol i s'ampliaran al setembre, tot i que sempre amb la possibilitat de realitzar-les de manera virtual en funció de l’evolució de la pandèmia. A més, l'equipament disposa d'espais habilitats amb connectivitat lliure per a l'autoús i el networking i estarà obert els dies laborables, amb horari de 9 a 20 hores, amb classes al matí i a la tarda, en formació tecnològica bàsica i especialitzada.