Publicador de continguts

null El Cibernàrium acull el IV Congrés de Competències Digitals 

La jornada s’ha centrat en potenciar l’autonomia digital i ha reunit personalitats referents de l’àmbit tecnològic 

El Cibernàrium acull el IV Congrés de Competències Digitals 

La jornada s’ha centrat en potenciar l’autonomia digital i ha reunit personalitats referents de l’àmbit tecnològic 

Barcelona, 11 d’abr. 2024

El Congrés de Competències Digitals ha celebrat la quarta edició amb la presència de més de 500 assistents al Cibernàrium 22@. L’esdeveniment s’ha organitzat en format híbrid sota el lema “Autonomia digital al llarg de la vida”.  

L’objectiu del Congrés s’ha enfocat en superar i erradicar les bretxes digitals que creen desigualtat social posant l’accent en la necessitat que tothom adopti eines i coneixements per poder viure i treballar de manera autònoma en una societat que cada vegada més demandant tecnològicament. 

L’esdeveniment ha comptat amb la participació de referents en l'àmbit digital. Ha inclòs diferents tallers virtuals de tipus metodològic i tecnològic, sobre prevenció i capacitació en la infantesa i l’adolescència, sobre com abordar les desigualtats tecnològiques o sobre TIC i salut, entre d’altres. També s’ha presentat l’Estudi sobre benestar digital, que posa el focus en la inclusió i el foment del pensament crític davant de qualsevol matèria tecnològica.  

A més, la directora executiva de Sectors Estratègics i Talent de Barcelona Activa, Sara Díaz Roig, ha destacat la importància progressiva de les competències digitals per a les empreses, remarcant què una de cada quatre ofertes laborals ja són digitals,  segons l’informe Digital Talent Overview. 

Més enllà d’organitzar i acollir el congrés, el  Cibernàrium ofereix un ampli ventall de propostes formatives per contribuir a millorar la capacitació tecnològica i les competències laborals a la ciutadania. 

Les jornades han sigut impulsades per Barcelona Activa juntament amb el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, la Universitat Oberta de Catalunya i Blanquerna - Universitat Ramon Llull i amb el suport d’Eurecat

Recupera les activitats que més t’interessen del IV Congrés de Competències Digitals en vídeo i consulta el decàleg d'aprenentatges i conclusions de la jornada en aquest enllaç