Publicador de continguts

null Barcelona i València arriben a un acord per transformar les economies locals

Acte de presentació de l'acord entre Barcelona Activa i València Activa

Barcelona i València arriben a un acord per transformar les economies locals

Les dues ciutats treballaran juntes per a la reactivació econòmica i el foment de la transició digital i sostenible

Barcelona, 21 d’oct. 2021

Barcelona Activa i València Activa han arribat a acord de col·laboració per implementar un conjunt de projectes per impulsar la reactivació econòmica a partir de promoure la digitalització i la sostenibilitat. Les dues agències de desenvolupament econòmic, amb el suport dels ajuntaments de Barcelona i València, han signat un pacte per treballar juntes en la transformació del comerç local i la restauració, especialment afectats per la pandèmia.

Com ha passat en altres ciutats, Barcelona i València han patit una reducció de l’activitat econòmica a causa de la pandèmia i el confinament per la COVID-19. Una etapa que ha portat una evolució dels hàbits laborals i de consum i ha potenciat el teletreball, la compra online i una mobilitat més responsable amb el medi ambient. Davant d’aquests reptes, les dues capitals han volgut reforçar la cooperació amb l’objectiu de recuperar els llocs de treball i negocis perduts.

La col·laboració també estableix que es desenvoluparà conjuntament la iniciativa “Economia Local 2030, el suport a la transició digital i sostenible de l’economia local de Barcelona i Valencia”. Així, les dues ciutats presentaran conjuntament una vintena de projectes als fons europeus Next Generation i es recolzaran per donar resposta als reptes empresarials i ciutadans.

A través d’aquests fons, Barcelona Activa continuarà promovent projectes com els plans de reactivació empresarial Rethinking i les activitats online i presencials per la digitalització del comerç i la restauració. També es potenciarà la formació tecnològica per millorar les competències de la ciutadania amb els cursos al Cibernàrium i les especialitzacions TIC avançades a IT Academy.

Si vols més informació sobre l’acord, consulta aquest enllaç.