Publicador de continguts

null Barcelona obté el Premi Nacional de Comerç Interior 2021

Entrega del Premi Nacional de Comerç Interior 2021

Barcelona obté el Premi Nacional de Comerç Interior 2021

La capital catalana rep un guardó que reconeix actuacions de renovació urbana comercial en ajuntaments de més de 25.000 habitants

Barcelona, 17 de des. 2021

L’Ajuntament de Barcelona ha recollit el Premi Nacional de Comerç Interior de l’any 2021. La distinció estatal ha reconegut el Pla de renovació urbana comercial de la ciutat, que inclou diferents iniciatives amb la participació de Barcelona Activa com, per exemple, el pla de reactivació econòmica “Barcelona mai s’atura”. El guardó s’emmarca en la categoria d’ajuntaments de més de 25.000 habitants i ha premiat la tasca municipal per convertir la ciutat en un referent en innovació i sostenibilitat.

Per tal de donar ús als locals comercials de la ciutat, des de Barcelona Activa s’han posat en marxa diferents iniciatives. D’una banda, s’ha impulsat el programa Impulsem el que fas, que contempla l’atorgament de subvencions per valor de 3,2 milions d’euros. La iniciativa retribueix el 80% de projectes que presenten una proposta de negoci que impliqui la compra o lloguer d’un local a peu de carrer.

D’altra banda, també s’ha posat en funcionament el programa Amunt persianes, una iniciativa centrada en la compra de locals de planta baixa buits per tal de crear una borsa d’espais públics disponibles amb un pressupost de 17 milions d’euros. A més, pel que fa a l’ocupació, s’han donat subvencions per un import de 5.000 euros a les empreses que contractin una persona treballadora a jornada completa per un mínim de sis mesos.

Si vols saber més sobre el premi, fes clic aquí.