Publicador de continguts

null Com el 'terra enganxós' condiciona a les dones al mercat laboral barceloní

 Barcelona Activa ha participat en un estudi que analitza les limitacions amb què es troben les dones per promocionar a la feina

Com el 'terra enganxós' condiciona a les dones al mercat laboral barceloní

Barcelona Activa ha participat en un estudi que analitza les limitacions amb què es troben les dones per promocionar a la feina

Barcelona, 25 de març 2021

Aquest dimecres s’ha presentat l’estudi El terra enganxós de les dones a la ciutat de Barcelona elaborat per les professores de la UAB Pilar Carrasquer Oto i Mariana do Amaral Pinto, amb la col·laboració de Barcelona Activa.  

La principal dada que recull l’informe és que el 52,6% de les dones que treballen a la ciutat veuen limitada la seva possibilitat de promocionar en el seu lloc de treball a conseqüència d’un conjunt de factors estructurals, deu punts per sobre del percentatge d’homes. I la proporció augmenta si s’hi sumen elements com ara ser una persona migrada o no tenir estudis superiors.    

L’estudi se centra en quatre subsectors essencials i altament feminitzats, amb precàries condicions de treball, mal remunerats i amb escasses escales de promoció: la neteja d'edificis, l'hostaleria, la restauració i el servei d’atenció domiciliària. D’aquests, el pes de les categories més baixes, l’anomenat “sticky foor”, representa el 56,5% de l’ocupació. En el cas de la neteja, 9 de cada 10 persones contractades ho fan dins de la categoria considerada més precària.  

Per tal de revertir aquesta situació, des de Barcelona Activa seguirem treballant per avançar cap a l’efectiva igualtat entre homes i dones a tots els nivells. Pots consultar l’estudi complet aquí.