Publicador de continguts

null Barcelona debat l'agenda de reactivació econòmica a 'Barcelona reAct' amb persones expertes de tots els sectors

L'Ajuntament i altres entitats han presentat diversos projectes de futur vinculats, entre altres, a l'economia blava, el sector de l'esport i les polítiques d'innovació

Barcelona debat l'agenda de reactivació econòmica a 'Barcelona reAct' amb persones expertes de tots els sectors

L'Ajuntament i altres entitats han presentat diversos projectes de futur vinculats, entre altres, a l'economia blava, el sector de l'esport i les polítiques d'innovació

Barcelona, 16 d’abr. 2021

Conclouen les jornades Barcelona reAct després de gairebé una setmana plena de ponències en les quals s’ha reflexionat sobre la nova agenda econòmica post COVID-19 amb horitzó 2030. Organitzades per l’ajuntament de Barcelona, amb el suport d’altres entitats, les jornades han tingut un format híbrid -físic i virtual- i s’han complementat amb activitats paral·leles a l’aire lliure en diversos punts de la ciutat.

Com ja apuntava en la inauguració de l’esdeveniment l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, les jornades s’han fixat en tres punts de vista: economia, urbanisme i ecologia, en relació a la ciutat del futur. Al seu torn, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha anunciat que l’Ajuntament està treballant en 20 projectes de futur, en el marc de l’estratègia Barcelona Green Deal, vinculats amb la mobilitat urbana, l’economia blava, les indústries creatives i les polítiques d’innovació, entre altres. “Volem reactivar i transformar la ciutat a través d’un model competitiu, sostenible i equitatiu”, ha dit.

D’entre aquests projectes, destaca el ‘Barcelona Innovation Coast’ (BIC), un nou espai d'impuls i coordinació de la innovació que preveu la creació de 40.000 llocs de treball en els propers 10 anys. La BIC és una nova plataforma públicoprivada que pretén  potenciar la zona d'innovació urbana concentrada en l'eix de la costa de Barcelona i que neix amb l’objectiu de contribuir a diversificar l’economia de la ciutat, amb més valor afegit, i generar llocs de treball de qualitat.

L’Ajuntament de Barcelona també impulsarà un hub d’innovació i tecnologia de l’esport, el Barcelona Sports Tech Hub, amb epicentre a la muntanya de Montjuïc, per fer de la ciutat un referent internacional en el sector ‘Sportstech’. L’objectiu és millorar la competitivitat econòmica de les empreses, organitzacions i institucions d’aquest sector. El nou hub l’integraran companyies, grans corporacions, institucions, start-ups i altres actors tecnològics que desenvolupen projectes per transformar i millorar la gestió i la pràctica de l’esport, incloent projectes relacionats amb els eSports. D’entre els projectes que s’hi duran a terme destaca la primera incubadora d’start-ups sportstech a Barcelona, ubicada a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, que tindrà 1.167 m2 i estarà impulsada per Barcelona Activa i B:SM.

En l’acte de cloenda, Colau ha afirmat que "Barcelona està preparada per liderar un model de creixement econòmic pròsper i cooperatiu, que no repeteixi errors. Un projecte que generi un model de societat més just i sostenible on assumim la preservació del planeta". Per la seva banda, Collboni ha remarcat que les jornades Barcelona reAct  “han servit per fer una crida a la reactivació de l’activitat econòmica de la ciutat. Un crit a la convicció de la nostra potencialitat, perquè Barcelona ho té tot per sortir d’aquesta crisi”.