Publicador de continguts

null Barcelona aposta pel talent i la innovació com a pilars de la nova economia

Talent, dones

Barcelona aposta pel talent i la innovació com a pilars de la nova economia

La nova mesura de govern ‘Barcelona, ciutat de talent’ considera l’impuls del talent digital una prioritat, en resposta a l’augment de la demanda laboral en el sector TIC

Barcelona, 10 de nov. 2020

Captar, retenir i potenciar el talent és un factor de competitivitat essencial i, com a tal, una estratègia del govern municipal inclosa en les prioritats de la nova agenda econòmica de la ciutat.  En aquest sentit, s’ha presentat la nova mesura de govern ‘Barcelona, ciutat de talent’.

D’entre les diferents accions destaca l’impuls del talent digital a la ciutat com un dels principals focus d’atenció, ja que el sector TIC ha creat més de 20.000 llocs de treball des del 2012. En aquest sentit, el Cibernàrium de Barcelona Activa fomenta des de fa més de 20 anys la capacitació tecnològica i formació TIC, amb un ampli ventall d’opcions de formació per a tota mena de perfils.   

Especialment amb la IT Academy, el Cibernàrium dona resposta a aquesta necessitat inqüestionable del mercat laboral amb una formació de llarga durada en programació web, que se suma a les més de 400 activitats regulars i 100 cursos online permanents.   

En l’àmbit de l’orientació ocupacional, Barcelona Activa ofereix, entre altres accions, el Projecte de Vida Professional, un programa d’orientació professional per a joves estudiants. La missió és donar suport a les persones més joves en la seva presa de decisions i facilitar el desenvolupament de la seva futura carrera professional. 

La mesura recull també accions adreçades específicament a nenes i dones. En el cas de les nenes, activitats STEAM per despertar vocacions cientificotecnològiques entre aquest col·lectiu. I, en el cas de les dones, activitats per enfortir les habilitats professionals, directives i emprenedores. Aquest és precisament l’objectiu de LIDERA, l’entorn de suport i networking per a dones. El programa neix amb la voluntat de generar més oportunitats de treball en xarxa, vinculat a uns valors que fomentin la igualtat de gènere i la inclusió de les dones en el món empresarial.   

Amb la intenció de poder multiplicar idees i donar una embranzida a les polítiques actives d’atracció de talent, la mesura es va compartir en una trobada virtual i presencial als agents econòmics, socials i universitaris de la ciutat, a banda de la Comissió d’Economia i Hisenda del passat mes d’octubre.