Publicador de continguts

null Barcelona Activa impulsa els ODS al BforPlanet

Fira BforPlanet Barcelona

Barcelona Activa impulsa els ODS al BforPlanet

L'entitat ha presentat les mesures municipals vinculades als Objectius de Desenvolupament Sostenible en la primera fira centrada en la sostenibilitat

Barcelona, 09 de jul. 2021

Barcelona Activa ha format part del congrés sobre sostenibilitat BforPlanet i ha donat a conèixer els serveis i programes que promouen la sostenibilitat, la competitivitat i l’equitat de la ciutat. L’agència també hi ha presentat el Barcelona Green Deal, el full de ruta que estableix l’agenda urbana per la pròxima dècada (Agenda 2030).

L’esdeveniment, organitzat per Fira Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, té com a objectiu fomentar la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en el món empresarial. L’acte ha reunit més de 70 persones expertes i més de 40 empreses com Amazon, Coca-Cola, Aigües de Barcelona, Danone i Unilever.

En el marc del saló, Barcelona Activa ha promogut diferents projectes municipals com Endolla Barcelona, la xarxa de recàrrega pública més gran de l’Estat, que compta amb 555 punts de recàrrega elèctrica. També s’han impulsat el Biomarket, el primer mercat majorista de l’Estat i especialitzat en alimentació ecològica i sostenible ubicat a Mercabarna, i Més Barcelona, una iniciativa per posar plaques fotovoltaiques en edificis de forma gratuïta.

Barcelona Activa també ha participat en ponències relacionades amb l’Agenda 2030 per construir una Barcelona més verda i equitativa. D’una banda, s’ha celebrat un Inspiration Talk en què la tercera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha presentat els conceptes clau per a la transició ecològica i digital. 

D’altra banda, una sessió centrada en economia blava, ‘Living with the Oceans and From the Oceans’, ha comptat amb la participació d’Anna Majó, Directora Operativa de projectes d'Innovació empresarial de Barcelona Activa. Per acabar, Barcelona Activa ha format part de l’acte ‘Gender Equality: a Must-Have for Economic Growth’, en què s’ha reflexionat sobre les mesures per aconseguir la igualtat de gènere i accelerar el creixement econòmic amb la presència d’Alícia Egea, Directora de desenvolupament organitzatiu i de qualitat de l’agència.

Durant l’esdeveniment, també s’han donat a conèixer altres iniciatives com la dinamització del polígon de Bon Pastor, una aposta decidida per l’economia social i solidària, i els programes de ‘Reskilling sectorial’, que permeten especialitzar-se en sectors claus per al futur del planeta com l’economia verda i blava.

La primera edició de la fira BforPlanet s’ha convertit en un espai per debatre sobre els reptes globals en matèria de sostenibilitat i reflexionar sobre com impulsar la recuperació econòmica des del respecte al medi ambient.