Publicador de continguts

null Barcelona Activa commemora el Dia de la Dona amb un conjunt d'actes i activitats

Els actes busquen visibilitzar el paper de la dona treballadora i tenen per objectiu oferir recursos i idees per consolidar la igualtat de gènere, sobretot en el món laboral

Barcelona Activa commemora el Dia de la Dona amb un conjunt d'actes i activitats

Els actes busquen visibilitzar les dones i tenen per objectiu oferir recursos i idees per consolidar la igualtat de gènere, sobretot en el món laboral

Barcelona, 02 de març 2021

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones i Barcelona Activa ha preparat dues setmanes plenes de jornades, actes i activitats en format digital en les quals es farà un retrat de les dones treballadores i s’oferiran recursos i idees amb l’objectiu d’avançar cap a un futur laboral més equitatiu i amb igualtat de condicions.

Aquestes són les activitats i jornades destacades per commemorar el Dia de les Dones que comencen demà i es podran seguir en streaming:

Dimecres 3 de març, a les 10 h: Jornada ‘Les dones al sector de l’economia digital i la tecnologia de Barcelona en l'era de la COVID-19'.
Jornada d’inspiració i reflexió on explicaran les seves experiències dones empresàries líders del sector de l’economia digital i la tecnologia.

Dimecres 3 de març, a les 16 h: Jornada 'Les ocupacions no tenen gènere!'
Jornada en què hi participaran persones que han trencat la tradicional barrera de gènere en determinades professions.

Dijous 4 de març, a les 18.30 h: Masterclass 'La importància de la tecnodiversitat: Com fer front als biaxos algorítmics des d’una perspectiva inclusiva'.
Masterclass a càrrec de Judith Membrives, tècnica de l’UXLab de Barcelona Activa, que pretén despertar l’interès per una aproximació diferent a la conceptualització i disseny dels algoritmes. Mitjançant casos d’estudi concrets, s’analitzaran les narratives predominants al voltant de la tecnologia i les seves conseqüències.

Dissabte 6 de març: Lliurament de certificats a les alumnes del curs d’atenció higiènic-sanitària a persones dependents
Entrega de certificats a les alumnes del curs d’atenció higiènic-sanitària de persones dependents, organitzat per Barcelona Activa. La iniciativa està promoguda pel Ministerio de Educación y Formación Profesional en col·laboració amb altres institucions públiques i privades tant nacionals com internacionals.

Dilluns 8 de març, a les 10 h: Jornada 'Som Lidera. I tu, vols ser-ho?'
Jornada que posarà en valor els programes i activitats de Lidera i donarà visibilitat a les dones emprenedores, professionals i directives que hi han passat. De manera especial es farà un homenatge i un acte d’agraïment a les dones que són i han estat mentores.

Dimecres 10 de març, a les 16 h: Jornada 'Dona, Temps i Treball. L’hora de les dones'
Sessió on s’exposaran les dificultats que tenen les dones en el mercat de treball: els usos del temps, el sostre de vidre, la bretxa salarial, els sectors masculinitzats, etc.

Dimecres 17 de març: Presentació de l’estudi ‘El terra enganxós de les dones a la ciutat de Barcelona’
L’objectiu d’aquesta jornada és presentar els resultats de l’estudi i donar visibilitat a la problemàtica del terra enganxós, que identifica l’experiència laboral femenina. Aquest terme fa referència a la impossibilitat de moltes dones de promocionar en les seves ocupacions.

Dimecres 17 de març, a les 10 h: Jornada ‘Les dones al sector de les cures i els serveis a les persones a Barcelona en l'era de la COVID-19'.
Jornada d’inspiració i reflexió on explicaran les seves experiències dones empresàries líders del sector de les cures i els serveis a les persones.

Des de Barcelona Activa seguim treballant per ajudar a totes les dones treballadores, emprenedores i empresàries que necessitin suport i recursos per reforçar la seva trajectòria professional a través de Lidera. Si vols més informació, entra aquí.