Publicador de continguts

null 140 persones voluntàries ajuden a buscar feina a través d’una xarxa de mentoria impulsada per Barcelona Activa

Presentació programa Mentoring plus

140 persones voluntàries ajuden a buscar feina a través d’una xarxa de mentoria impulsada per Barcelona Activa

El 90% de les persones en situació d’atur que participen a Mentoring+ tenen més de 45 anys, i el 60% són dones

Barcelona, 24 de nov. 2020

Barcelona Activa ha reunit virtualment 140 mentors i mentores del programa Mentoring+, amb motiu de la segona convenció d’aquesta xarxa per a la reactivació laboral. Els mentors i mentores d’aquest programa acompanyen voluntàriament a persones de més de 40 anys en la cerca de feina per tal d’augmentar les seves possibilitats d'èxit.  

Ja són 16 edicions del programa en què anualment una xarxa de mentors i mentores ofereixen el seu temps per acompanyar i assessorar les persones que busquen feina, establint una relació propera i compartint coneixements, vivències i experiències. A diferència d’altres edicions i a causa de la pandèmia, en aquesta ocasió les persones mentores i les participants s’han hagut de reunir a través de videotrucada.

Durant l’esdeveniment s’ha posat en valor més que mai la voluntat de les persones mentores de comprometre’s en situacions com les que estem vivint i estar al costat de qui més ho necessita. S’ha comptat amb testimonis de persones voluntàries, com també amb una conferència inspiradora a càrrec de la periodista cultural Eva Piquer. Recupera aquí el fil de Twitter per reviure la jornada.
 

Una nova edició en marxa

Al llarg de les 16 edicions del programa s’han atès un total de 250 persones en situació d’atur que estan en recerca activa de feina. El 90% de les persones que han demanat aquest acompanyament són majors de 45 anys, el 60% dones i gairebé un 20% sense estudis o amb estudis primaris. L’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa ja estan treballant per obrir una nova edició i seguir reforçant tots els projectes ocupacionals, especialment després de la pandèmia.