Publicador de continguts

null Acord amb la UAB per millorar les soft skills de l’alumnat -V2

Nou facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona incorporen el test de competències per avaluar les habilitats demandades al mercat de treball

Acord amb la UAB per millorar les soft skills de l’alumnat

Nou facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona incorporen el test de competències per avaluar les habilitats demandades al mercat de treball

Barcelona, 24 de maig 2024

Barcelona Activa i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) avancen en un conveni per acompanyar l’alumnat en l’accés al mercat laboral. Les dues organitzacions treballen conjuntament per potenciar les competències i soft skills, que compten amb un alt valor per a les empreses a l’hora de seleccionar i promocionar el talent. 

Un total de nou facultats de la UAB estan incorporant el test de competències de Barcelona Activa amb l’objectiu d’avaluar les habilitats de l’alumnat. L’eina permet una autodiagnosi per identificar els punts forts i els aspectes a millorar per respondre a les demandes de les companyies. Hi participaran prop de 4.000 estudiants de graus molt variats per analitzar el nivell en 21 competències rellevants en el mercat de treball. 

A partir del projecte, les dues entitats dissenyaran els itineraris formatius que es posaran en marxa durant el curs 2024-2025. Més enllà del test de competències, l’agència treballa per reforçar les competències personals i potenciar les soft skills de la ciutadania. S’ofereixen formacions específiques per potenciar habilitats com la comunicació, l’empatia o el treball en equip. Des de les àrees demprenedoria i ocupació també s’organitzen sessions de networking per conèixer les demandes de diferents sectors.