saltar navegaciˇ

Men˙ principal

Inici » QuŔ Ús Barcelona Activa» Qui som» Innovaciˇ socioecon˛mica

LÝnies d'activitat/Innovaciˇ Socioecon˛mica

Promociˇ i enfortiment de les iniciatives econ˛miques de l'Ómbit de l'Economia Social i SolidÓria

Des de Barcelona Activa fomentem i enfortim les iniciatives econ˛miques de l'Ómbit de l'Economia Social i SolidÓria (cooperatives, tercer sector, associacions, economies colĚlaboratives del procom˙, economies comunitÓries...) de la ciutat, incidint en un canvi de paradigma respecte al model econ˛mic imperant.  Tenim la voluntat de difondre altres models econ˛mics i de sensibilitzar la ciutadania, les empreses i les entitats per contribuir a la generaciˇ de canvis en les prÓctiques de producciˇ, distribuciˇ, consum i estalvi des de la perspectiva de la innovaciˇ socioecon˛mica.   

Ho fem a travÚs de diferents eixos:   

1. Acompanyament i Formaciˇ: Oferta de diferents programes, activitats i accions de formaciˇ, acompanyament i assessorament per l'Ómbit de l'Economia Social i SolidÓria. Tenim programes a mida de foment de l'emprenedoria social i colĚlectiva i d'enfortiment d'empreses de l'Ómbit (gestiˇ, planificaciˇ estratŔgica, comunicaciˇ, viabilitat financera....) . Posem, tambÚ, a disposiciˇ de les iniciatives i persones interessades una formaciˇ estable en Altres Economies.    

2. Territori i Acciˇ ComunitÓria: Diagnosi, foment i enfortiment  de les iniciatives d'Economia Social i SolidÓria als barris i districtes.    

3. Contractaciˇ P˙blica Socialment Responsable: Foment de la contractaciˇ p˙blica socialment i ambientalment responsable. Impulsem, tambÚ, la implementaciˇ d'EstratŔgies de Responsabilitat Social Empresarial.    

5. Accions per l'impuls i l'acompanyament de l'Economia ColĚlaborativa Procom˙ i les Economies ComunitÓries a Barcelona.   

6. ColĚlectius vulnerables: Impuls de projectes socioecon˛mics cooperatius com a model d'intervenciˇ dirigit a colĚlectius en situaciˇ de vulnerabilitat social i laboral (Projectes pilot: Alencop i  Venda i Comerš).   

A mÚs, estem dissenyant l'equipament del Far, centre municipal de referŔncia per a la innovaciˇ socioecon˛mica a la ciutat, on podrem desenvolupar una bona part de la nostra activitat i donar cabuda a activitats organitzades per entitats de l'Economia Social i SolidÓria (obertura prevista octubre 2017).