saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

Impulsem el teixit econòmic de Sants-Montjuïc amb un nou Pla de Desenvolupament

Liderat per Barcelona Activa, el pla inclou 41 mesures consensuades amb entitats i empreses del territori i està dotat amb 1,5 milions d'euros anuals

Barcelona Activa, 07 de març 2018

El Pla de Desenvolupament Econòmic de Sants-Montjuïc, liderat per Barcelona Activa, està dotat amb un pressupost mínim d¿1,5 milions d¿euros anuals fins al 2021 i recull 41 mesures per fomentar, principalment, l¿ocupació de qualitat, millorar la competitivitat del comerç de proximitat, reactivar el teixit industrial i impulsar el sector de l¿Economia Social i Solidària. Es tracta del quart Pla de Desenvolupament Econòmic que s¿ha presentat i, en els propers mesos, està previst que s¿aprovin els dos restants, els d¿Horta-Guinardó i Sant Martí.

El pla és un full de ruta que marca l¿estratègia pels propers anys. Respon a la nova política de desenvolupament econòmic de proximitat que es promou des de l¿agència municipal i busca solucionar les necessitats de les persones que habiten cada barri, tenint en compte les dinàmiques que cal canviar i les potencialitats de cada zona de la ciutat.

En aquest sentit, el primer tinent d¿alcaldia, Gerardo Pisarello, ha destacat que "ens proposem lluitar contra la precarietat laboral i les persianes baixades amb polítiques econòmiques de proximitat, amb el porta a porta."

Entre altres mesures, es posarà en marxa la primera edició de ¿La Marina dona empenta¿, un programa fet braç a braç amb el Pla de Barris, que s¿adreça a una vintena de dones en situació de vulnerabilitat d¿aquest barri que tinguin una idea de negoci en fase embrionària o amb interès per emprendre i que també promourà iniciatives d¿Economia Social i Solidària.

També s¿han organitzat sessions de mentoring per a persones aturades majors de 40 anys, per tal de millorar-ne les possibilitats d¿inserció laboral i s¿obrirà un Punt de Defensa de Drets Laboralscom el que ja existeix a Ciutat Vella.

El pla inclou així mateix la creació de la Taula d¿Empreses de Districte, un nou espai de treball entre l¿Administració i les empreses del territori per impulsar de manera conjunta el desenvolupament de projectes que ajudin a millorar l¿activitat econòmica de Sants-Montjuïc.

Pel que fa als serveis que Barcelona Activa presta al districte, cal esmentar les subvencions Impulsem el que fas, que tenen per objectiu donar una empenta als negocis i projectes de proximitat, que han permès finançar 13 iniciatives socioeconòmiques promogudes per entitats del territori amb 314.614 euros en conjunt. D¿aquests ajuts, per cert, s¿ha obert una nova convocatòria.

A més a més, els diferents serveis d¿ocupació de l¿agència municipal han atès un total de 2.496 persones residents a Sants-Montjuïc. Pel programa Treball als barris ¿que és en aquest territori on hi ha una major cobertura de tota la ciutat- han passat més de 550 persones, majoritàriament en situació de vulnerabilitat.

Així mateix, per ampliar l¿oferta de serveis, Barcelona Activa crearà aquest any una oferta permanent de formació de curta durada per preparar el procés de recerca de feina, desenvolupar competències professionals i conèixer les tendències del mercat de treball.