saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

Una quarantena d'empreses vinculades a Barcelona Activa, presents al Mobile World Congress

La majoria estan relacionades amb l'Internet de les Coses i el sector 'smart city'

Barcelona Activa, 27 de febrer 2018

Barcelona torna a esdevenir la capital de la indústria del mòbil, gràcies a una nova edició Mobile World Congress (MWC). Amb més de 2.300 expositors, el MWC espera superar les 108.000 persones visitants de l'any passat. La tecnologia 5G serà una de les novetats del saló. Precisament, Barcelona s'ha postulat per liderar a Europa el desplegament d'aquesta tecnologia mitjançant la Iniciativa 5G Barcelona.

Barcelona Activa no està directament present al Congrés Mundial dels Mòbils, però sí que ho estarà indirectament mitjançant una quarantena llarga d¿empreses que hi tenen alguna vinculació, per haver estat instal·lades en alguna incubadora o haver pres part en algun dels nostres programes.

Moltes d'aquestes empreses desenvolupen solucions relacionades amb la Internet de les Coses, les ciutats intel·ligents, el desenvolupament d'aplicacions i les dades massives. És el cas de Bismart, CIGO!,Inovum, Intesis, Kompyte, MobileKnowledge, Nearby Sensors, Perspectiva,Selftising, Sensing Tex, Sistemia, Smadex, Social Coin o Voz Telecom.

També hi ha enginyeries com Ateknea, Emser, OTC Engineering o Sitep, empreses dedicades al sector de la seguretat ( Valedated ID, Signaturit, Wave Control, Herta Security) i la mobilitat (Slash Mobility, Sesenfields, Parkimeter).

La resta són: Adman Media, Adsmurai,Bona Drone, CatalogPlayer, Centre de Visió per Computador, Datalong16, eStratos, Fitostinger, la Fundació Eurecat, la Fundació i2CAT, Nektria, Nexus Geographics, RCM Software, Restb, Sapenta, Tiendeo i Vintegris.

La revolució digital, una oportunitat per a professionals i empreses

La tecnologia és una eina de cohesió social, però també de capacitació professional i competitivitat empresarial. Per aquest motiu, l'agència municipal fa un pas més per obrir el Mobile World Congress a col·lectius que d¿una altra manera no hi accedirien. Així doncs, el proper dia 1 de març, organitzarà visites guiades en què participaran 20 empreses industrials dels diferents polígons de la ciutat, 20 comerços i 20 estudiants d¿un institut de Nou Barris que es troben a les portes de triar el seu futur laboral.

L'objectiu és despertar vocacions tecnològiques entre els joves, mostrar les oportunitats professionals que les TIC i el sector mobile ofereixen a la ciutat i apropar a les empreses de sectors tradicionals a la innovació digital per millorar-ne la competitivitat.