saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

La Pionera, un nou espai expositiu per a la gent que comença

La Pionera és una iniciativa conjunta de Barcelona Activa, l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i la Fundació Formació i Treball

Barcelona Activa, 20 de febrer 2018

El 7 d'abril es posa en marxa, al barri del Poblenou, La Pionera, una iniciativa conjunta de Barcelona Activa, l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i la Fundació Formació i Treball.

Es tracta d'un espai a l'aire lliure de suport a l'emprenedoria, la creativitat i als projectes d'innovació socioeconòmica de la ciutat. La Pionera servirà d'aparador per a unes 300 iniciatives d'innovació socioeconòmica. A més, l'espai inclourà una zona de descans, on hi haurà set punts de venda de productes gastronòmics, mentre que a l'escenari central i als dos punts de música es programaran espectacles d'arts escèniques, música en viu, ràdio en directe i activitats socioculturals emergents. L'objectiu de l'espai és generar un espai d'exposició, relació i intercanvi, per posar a prova la capacitat i el talent dels projectes innovadors.

En paraules del primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello: ¿La Pionera és un espai que la ciutat no tenia i que, a més de ser un aparador per a les persones que comencen, serà un dinamitzador comercial del barri del Poblenou i una referència del lleure per a tota la ciutadania.¿

Així doncs, s'obre ara el procés de presentació dels projectes per fer una selecció d'un total de 300 iniciatives en què prevaldran les que tinguin un caràcter innovador i capacitat transformadora i creadora de llocs de treball, ofereixin oportunitats a persones en situació de vulnerabilitat social i respectin els criteris de compromís social, ambiental i comunitari.

La Pionera es troba al final del passeig de Calvell, al Poblenou, i estarà obert cada cap de setmana a partir del 7 d'abril. En la zona de venda i d'exposició, formada per 30 expositors, les persones emprenedores podran testar els seus productes i serveis directament amb els consumidors i consumidores potencials i la clientela. D'aquesta manera podran validar-ne la viabilitat i l'acceptació.