saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

Barcelona, referent en emprenedoria, inversió i oportunitats de negoci

La capital de Catalunya millora la seva reputació internacional i destaca com a ciutat innovadora

Barcelona Activa, 23 de gener 2018

¿Observatori Barcelona 2017¿ és un informe elaborat conjuntament pel departament d'estudis de l¿Ajuntament de la ciutat i la Cambra de Comerç, que compara el posicionament econòmic, empresarial i social de la capital catalana respecte a les principals ciutats del món.

L'Informe 2017 de l'Observatori de Barcelona situa la ciutat com a referent econòmic i d'innovació internacional. Informes com el Global Cities Investment Monitor 2017 l'han inclòs en el top 10 d'àrees urbanes en captació d'inversió estrangera i el Global Power City Index la situa entre les 25 primeres ciutats en competitivitat global, convertint Barcelona en un pol d'atracció de talent i en el 7è destí turístic més popular del món.

El creixement de Barcelona, en dades

L'informe destaca l¿esperit emprenedor i les oportunitats de negoci de Barcelona, amb una taxa d'activitat emprenedora per sobre de països com Alemanya, Finlàndia o Itàlia. També se situa com a referent de les TIC en fer-se lloc entre les 15 primeres ciutats del món en el sector, superant ciutats punteres com Berlín, Munic o Miami. Així mateix, Barcelona és reconeguda com  la 13ª ciutat del món i la 5ª d'Europa en innovació, entre 500 ciutats analitzades. En paraules del primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ¿A Barcelona les coses s'han fet bé. La ciutat porta anys amb una projecció exterior i desenvolupament social molt favorable¿.

Barcelona ciutat digital 2017-2020, transició cap a la sobirania tecnològica

Barcelona se situa en el top 10 de ciutats europees en emprenedoria digital. En aquest sentit, cal destacar l'obertura de la Incubadora MediaTIC de Barcelona Activa, el primer centre municipal especialitzat en empreses d¿alt impacte tecnològic amb projectes aplicats als camps de la intel·ligència artificial, la Internet de les coses, la robòtica, les tecnologies espacials i la nanotecnologia.

Tal i com afirma Pisarello, ¿la revolució digital ha d'arribar a tots els sectors de la ciutat¿.
En efecte, el primer tinent d¿alcaldia destaca el posicionament de la ciutat com a hub emprenedor. El 2017, Barcelona ha estat considerada com el 5è start-up hub més important d'Europa per tercer any consecutiu, segons  el rànquing d¿EU ¿ start-ups. Una tasca a la qual Barcelona Activa no ha deixat de contribuir-hi, acollint al llarg dels seus 30 anys d¿història, més de 1.021 projectes empresarials a la seva xarxa d¿incubadores.

Consulta l¿informe sencer Observatori Barcelona 2017 aquí.