saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

Barcelona Activa signa el manifest del projecte BoostInno per impulsar la innovació social

Aquesta iniciativa aplega a 10 ciutats i està lligada al programa URBACT de desenvolupament sostenible de la Comissió Europea.

Barcelona Activa, 23 de novembre 2017

El projecte BoostInno, Boosting Social Innovation, està finançat pel programa URBACT de la Comissió Europea, que es dedica a promoure el desenvolupament sostenible de les ciutats. L'integren aquestes deu urbs: Gdansk (Polònia) -líder del consorci-, Breslau (Polònia), Torí (Itàlia), Milà (Itàlia), París (França), Estrasburg (França), Baia Mare (Romania), Skaane (Suècia); Braga (Portugal) i Barcelona.

En la darrera trobada, celebrada del 6 al 8 de novembre a París, els integrants d'aquesta xarxa van refermar en un manifest el seu compromís amb la innovació social i van reivindicar el protagonisme de les ciutats en aquesta matèria. En representació de Barcelona, va signar el manifest la directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel

La xarxa té com a objectiu impulsar les polítiques d'innovació social a través de l'intercanvi de coneixement i bones pràctiques entre les ciutats membres, així com desenvolupar un pla local d'innovació social a cadascuna d'elles. Està representada pels governs municipals i, en el cas de Barcelona, per l'agència de desenvolupament local Barcelona Activa.

El document entén la innovació com un instrument estratègic per fomentar la cohesió social i el desenvolupament econòmic sostenible, davant dels reptes socials, econòmics i medi ambientals que afronta actualment Europa.

En el marc de la trobada, celebrada per invitació de l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, els i les participants van fer diverses visites per conèixer projectes d'economia social a la capital francesa, entre les quals, al nou Centre per a l'Economia solidària i la innovació social Les Canaux.