saltar navegaciˇ

Men˙ principal

NotÝcies i Premsa/Novetats

Barcelona i Nova York llancen un repte tecnol˛gic per millorar la mobilitat de les persones amb discapacitat visual

La iniciativa, desenvolupada per Barcelona Activa i l'Órea de Mobilitat, Ús fruit de l'acord entre les dues ciutats per promoure conjuntament l'ecosistema innovador i l'atracciˇ d'empreses.

Font: Ajuntament de Barcelona

Barcelona Activa, 27 d'octubre 2017

Barcelona i Nova York han llanšat un repte conjunt per tal de donar resposta als reptes de mobilitat de les persones amb discapacitat visual. En concret, es tracta d'una crida per tal que empreses innovadores i start-ups proposin solucions tecnol˛giques que facilitin que aquestes persones puguin desplašar-se, de forma segura i Ógil pels carrers de les grans ciutats. La iniciativa Ús fruit de l'acord que van signar les dues ciutats per promoure conjuntament l'ecosistema innovador i l'atracciˇ d'empreses, i a casa nostra l'han desenvolupada Barcelona Activa i l'Órea de Mobilitat.

El repte a la ciutat de Barcelona consisteix a millorar els carrers en plataforma ˙nica, Ús a dir, sense diferŔncia de nivell entre calšada i vorera. La localitzaciˇ concreta que s'ha triat Ús al barri de GrÓcia, a l'interior del perÝmetre definit pels carrers Gran de GrÓcia, Torrent de l'Olla, Nil Fabra i Ast˙ries. Es tracta de proposar un sistema de guiatge segur per a les persones amb dificultats visuals en aquesta zona. Les empreses i start-ups interessades, poden presentar les seves propostes en aquest web conjunt abans del 2 de novembre. Els i les participants poden ser de tot el mˇn i poden optar tant al repte de Barcelona com al de Nova York. El premi consisteix a desenvolupar un pilot a la ciutat i en una dotaciˇ econ˛mica de 40.000 euros.

Els finalistes del repte es coneixeran en el marc de l┐Smart City Expo World Congress (SCEWC), la cimera internacional de ciutats intelĚligents mÚs important del mˇn, que reunirÓ representants de mÚs de 700 ciutats per compartir experiŔncies, descobrir les ˙ltimes solucions desenvolupades en l'Ómbit urbÓ i establir estratŔgies per fomentar la implicaciˇ de la ciutadania en el disseny municipal.

L'acord que van signar els ajuntaments de Barcelona i Nova York ┐de la mÓ de Fira de Barcelona- s'ha tradu´t en una oficina de colĚlaboraciˇ estable virtual per analitzar de manera conjunta aspectes d'interŔs compartit en matŔria habitatge, mobilitat, turisme, reindustrialitzaciˇ i innovaciˇ tecnol˛gica.

A mÚs a mÚs, durant els dies previs a la celebraciˇ de l'SCEWC una vintena d┐empreses de Nova York visitaran la incubadora MediaTIC de Barcelona Activa, on coneixeran de primera mÓ les possibilitats de desenvolupar projectes a Barcelona o per explorar la colĚlaboraciˇ amb empreses de la ciutat per treballar en projectes internacionals.